Wat is de beste duimbrace?

Wat voor soort duimbraces zijn er?

Premed heeft een zeer uitgebreid assortiment duimbraces. Braces worden gebruikt bij allerlei verschillende klachten of blessures. Hierbij valt te denken aan het kneuzen van een duim, artrose, skiduim, maar ook bij overbelasting van pezen rond de duim. Bij de keuze van een brace speelt ook de mate van de blessure een belangrijke rol. De kneuzing van de duim kan ernstig zijn of veel milder. Dit geldt ook voor de overbelasting van de pezen. Het kan een milde overbelasting zijn, maar het komt ook voor dat de pezen ernstig overbelast zijn en er volledig geïmmobiliseerd moet worden.  Bij volledig immobiliseren valt ook te denken aan een situatie na een duim operatie. Daarnaast kan het bij een duimblessure voorkomen dat ook de pols steun nodig heeft.
Een duimbrace wordt ook gebruikt wanneer er weer een start gemaakt wordt met sporten na een blessure of eventueel preventief.  Belangrijk is dan om welke sport het gaat en of het wel lekker zit.

 

Welke duimbraces kunt u het beste kiezen?

Duimklachten zijn veel voorkomend, daarom heeft Premed ook een uitgebreid assortiment duimbraces. Om tot een juiste keuze te komen heeft Premed een verdeling gemaakt in 2 categorieën, namelijk

  • duimgewricht mcp 1 en
  • duimzadelgewricht cmc 1.

De categorie duimgewricht mcp 1 is ook nog ingedeeld is licht en zwaar. Voor meer  uitleg omtrent het verschil in braces en hoe Premed deze beoordeeld

Welke mate van duim bescherming is er?

 

Zware duimbrace voor duimgewricht MCP-1 (Meta Carpo Phalangeale)

De beste braces in deze categorie zijn de Orliman Kunststof Duimspalk (05216) en de Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace (00179). Hierbij is de Orliman door de kunststof spalk volledig immobiliserend en de Bauerfeind functioneler en dus wat makkelijker te gebruiken in het dagelijks leven of bij het sporten.

Lichte duimbrace voor duimgewricht MCP-1 (Meta Carpo Phalangeale)

In deze categorie is de Duimbrace Push Sports (05860) de beste. Hij geeft goed steun en is zeer functioneel. 

Duimbrace voor duimzadelgewricht CMC-1 (Carpo Meta Carpale)

In deze categorie zijn de Duimbrace CMC Push Ortho (05199) de beste. De Push is de meest stevige brace met een comfortabele pasvorm en de Jura voor een mooie prijs ook een goed stevige brace.

Wanneer naast de duim ook de pols ondersteuning nodig heeft, dan heeft Premed ook braces die zowel duim als pols steun geven.

>

Polsbrace met duim

In deze categorie zijn de Bauerfeind Manuloc Rhizo (05298) en de Polsbrace Airmed (05994), met los bij te bestellen duim immobilisator de beste braces. Hierbij is de Bauerfeind de meest stevige brace. Maar ook de Airmed is erg stabiel en heeft het voordeel dat de brace zowel met als zonder duim deel te gebruiken is.

De beste duimbraces op een rijtje

We hebben de besproken zeer goede duimbraces nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *