Hypermobiliteit

Meer informatie over hypermobiliteit

Hypermobiliteit is een afwijking van het bindweefsel. Dit uit zich in verminderde stevigheid van onder andere de banden. Dit geeft weer verminderde steun aan de gewrichten en hierdoor moeten de spieren harder werken. Bij hypermobiele gewrichten neemt de kans op overbelasten van pezen en spieren toe. Ook is er een vergrote kans op problemen van gewrichten, zoals instabiliteit en laxiteit. Hypermobiliteit komt vaak in meerdere gewrichten voor, vaak noem je dit dan het hypermobiliteitssyndroom.

Duim

De duim kan hypermobiel zijn en veel klachten geven binnen het dagelijks leven. De kans op overbelasten van het gewricht, de spieren en pezen is erg groot. De hypermobiliteit kan algeheel zijn, maar ook ontstaan zijn door herhaaldelijke bewegingen in het dagelijks leven.

 

Enkel

Hypermobiliteit van de enkel geeft verminderde steun aan het gewricht en hierdoor moeten de spieren harder werken. Hiermee neemt de kans op overbelasten van pezen en spieren toe en ook is er een vergrote kans op het verzwikken van de enkel. Hypermobiliteit kan ook ontstaan door herhaaldelijk zwikken, waardoor de enkelbanden alsmaar slapper worden.


Klik HIER voor de beste braces bij hypermobiliteit enkel.

Schouder

De schouder is van zichzelf al een zeer mobiel gewricht, gezien de bewegingen die hij moet maken. De schoudergewricht heeft dan ook een kleine kom en een grote kop. Zo wordt er veel gevraagd van het kapsel hier omheen. Wanneer er hypermobiliteit is, dan heeft het kapsel moeite om voldoende stevigheid te geven aan het gewricht. Dit maakt de schouder instabiel en is er zelfs kans op het uit de kom schieten van de schouder.

Knie

Hypermobiliteit geeft aan de knie verminderde steun en hierdoor moeten de spieren harder werken. Hiermee neemt de kans op overbelasten van pezen en spieren toe en ook is er een vergrote kans op het verzwikken van de knie. Hypermobiliteit kan ook ontstaan door herhaaldelijk zwikken waardoor de kniebanden alsmaar slapper worden.

Klik HIER voor de beste braces bij hypermobiliteit knie.

Pols

Hypermobiliteit van de pols betekent dat er minder steun en stevigheid is van de banden. Dit geeft weer verminderde steun aan de gewrichten en hierdoor moeten de spieren harder werken. Hiermee neemt de kans op overbelasten van pezen en spieren rond de pols toe.

Klik HIER voor de beste producten bij hypermobiliteit pols.

Rug

Hypermobiliteit is een afwijking van het bindweefsel. Dit uit zich in verminderde stevigheid van onder andere de banden. Hierdoor is er een vergrote kans op overbelasten van spieren, doordat ze harder moeten werken om de rug te stabiliseren.


Klik HIER voor de beste braces bij hypermobiliteit rug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *