FootBalance

FootBalance; een must have in de praktijk van de toekomst!

Het zorglandschap in Nederland heeft met veel regels te maken. Zeker in de paramedische sector is de macht van zorgverzekeraars op de praktijken groot en de beloning laag. Niet voor niks dat steeds minder jonge mensen ervoor kiezen om fysiotherapeut te worden dan wel te blijven. Een toekomstbestendige praktijk vertrouwt niet alleen op de inkomsten vanuit de zorgverzekeraars, maar neemt het heft in eigen hand. Praktijken zijn dan ook hard opzoek naar manieren om een behandeling winstgevender te maken, maar verkoopangst is een van de grootste drempels om behandelingen meer winstgevend te krijgen. Hoe speelt FootBalance in op de verkoopangst? Waarom is het model achter FootBalance zo succesvol? En hoe helpt FootBalance mijn patiënten?

Een voordeel voor elke patiënt

Veel problemen aan ons lichaam zijn terug te leiden naar een verkeerde houding of een verkeerde manier van bewegen. Niet altijd zijn we zelf in staat om deze problemen op te lossen en kan wat extra steun de uitkomst bieden. Een van de gebieden die we moeilijk actief aangepast krijgen zijn onze voeten. Zeker wanneer we in beweging zijn is het lastig om je voeten in de optimale stand te houden. Omdat een goede houding begint bij je voeten is het belangrijk om de stand van je voeten goed te houden. Inlegzolen kunnen hierbij de steun zijn die een patiënt nodig heeft om van zijn klachten af te komen. Door de diversiteit aan FootBalance inlegzolen samen met de mogelijkheid om de zolen 100% op maat te maken is er voor elke patiënt een inlegzool waar hij profijt van kan hebben.

Stugge inlegzolen vs Dynamische FootBalance demping

Veel inlegzolen die aangemeten worden door podotherapeuten zijn dikke stugge inlegzolen. Deze zolen bieden goede ondersteuning wanneer iemand stil staat, maar zodra er bewogen wordt blijken de zolen te stug voor een comfortabele ondersteuning. De FootBalance inlegzolen voorzien de patiënt van een dynamische demping. De voet wordt hierdoor niet vastgezet in 1 positie maar heeft over vermogen om te bewegen. De FootBalance inlegzolen bieden ondersteuning tijdens deze beweging zodat de voeten weer terug in de juiste houding komen wanneer de beweging klaar is. Daarnaast geven de FootBalance inlegzolen ondersteuning om overpronatie tegen te gaan. Hiermee worden niet alleen problemen aan de voeten maar aan het hele bewegingsstelsel verholpen dan wel verminderd.

Een scan die helpt bij het aanmeten

In de nieuwe FootBalance 3D scanner maak je in binnen 10 minuten een 3D scan van de voeten. In de gepatenteerde 3D scan krijg je direct een 360 graden analyse van de voeten van de patiënt en komen de punten die aandacht hebben aan het licht. De scan laat zien of er spraken is van overpronatie en adviseert op basis van een aantal vragen de juiste zolen, schoenmaat en eventuele extra maatregelen. Hiermee weet niet alleen de therapeut zeker dat het nodig is om zolen aan te meten, maar leert ook de patiënt dat de zolen voor hem een voordeel zullen zijn. De 3D scan helpt de therapeut bij het verkopen en aanmeten van de zolen.

Scandinavische topkwaliteit

Met de ontwikkeling en productie in Finland worden de producten van FootBalance getoetst tegen de hoogste standaarden in Scandinavië. Naast dat de zolen voorzien zijn van een hoogwaardige toplaag is ook de technische kant van de zool van topkwaliteit. Naast dat de zolen van hoogwaardig materiaal gemaakt worden, biedt FootBalance een 30 dagen niet goed garantie. Bevallen de zolen binnen die 30 dagen niet? Of zijn ze niet op de juiste manier aangemeten dan worden de zolen kosteloos teruggenomen en krijgt de patiënt zijn geld terug.

Conclusie

Niet alleen brengt FootBalance de nodige voordelen voor de patiënt, maar ook voor de praktijk zorgt FootBalance voor een nieuwe inkomsten stroom die kan oplopen tot wel €10.000,- per jaar. Door het grote gemak van FootBalance gecombineerd met de voordelige zolen is het voor zowel de praktijk als voor de patiënt en echte win-win. De patiënt wordt in 10 minuten aan orthopedische inlegzolen geholpen en de praktijk verdubbeld de waarde van een zitting.

Meer te weten komen over FootBalance? Of FootBalance een keer zien en het gemak ervaren? Neem direct contact op met een van onze product specialisten of bekijk hier onze informatie pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5% korting op je volgende
bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Geen zorgen, wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij. We zullen dan ook nooit je gegevens door verkopen aan derden. Lees hier ons privacybeleid.