Uw winkelwagen

Overbelasting Onderbeen

Een achillespees overbelasting is een pijnlijke irritatie van de pees, die tussen de grote kuitspier en het hielbeen loopt. Een achillespees overbelasting ontstaat meestal bij overmatige belasting van de achillespees bij het sporten. Ook schoenen met te stijve zolen of een te zacht hielstuk kunnen een vergrote spanning op de pees veroorzaken en daarmee een overbelasting in de hand werken of verergeren. Verder kunnen ook een matige doorbloeding, beenlengteverschil, instabiele enkels of een te harde ondergrond een reden voor het ontstaan van een achillespees overbelasting zijn. Typerend bij de blessure is ochtend- of startstijfheid. Vaak in combinatie met zwelling of een verdikking. Veelal is een overbelaste achillespees een achillespeesontsteking.
Ook fasciitis plantaris is een veel voorkomende overbelasting in het onderbeen.Bij fasciitis is het dus in het verloop van de pees. De peesplaat speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van de hele voet en in het bijzonder de voetboog. Dit is een overbelasting van de peesplaat onder de voet, tijdens het lopen, langdurig staan of sporten. De klachten zijn pijn onder de voet, startpijn en vaak verdikking van de peesplaat.

Welke producten voor het onderbeen kunt u het beste kiezen?

Er zijn maar een paar braces te gebruiken bij een overbelasting van de achillespees, Premed heeft hierin al de beste opgenomen in het assortiment. De beste te gebruiken is de Achillo Train (00161), die naast deze compressie een hakverhoging heeft om de achillespees te ontlasten.
De beste producten bij een fascia plantaris zijn de Strassburg Sock (05747 en 03910) voor in de nacht en een Hielspoor Gelzooltje (05525) voor in het dagelijks leven. Wanneer de klachten aanzienlijk zijn dan kunnen de verschillende producten ook gecombineerd worden.

De beste producten voor het onderbeen op een rijtje

We hebben de zeer goede producten voor het onderbeen nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *