Comfy TENS en EMS black voor TENS Pijnbestrijding en EMS Spierstimulatie

 69,00 Incl. BTW

De Comfy TENS/EMS black is een klein (zakformaat) apparaat voor pijnbestrijding (TENS) en elektrische spierstimulatie (EMS). Een Comfy Black beschikt over 5 TENS standen en 2 EMS standen. De stroomvorm kan worden ingesteld op frequentie (aantal impulsen of prikkels per seconde) en een instelbare pulstijd. De Comfy TENS/EMS beschikt over 2 kanalen, die elk verbonden worden met 2 elektroden, die op de huid worden bevestigd. Elk van de 2 kanalen kan op analoge wijze (met draaiknoppen) voor een juiste stroomsterkte worden ingesteld.

Op voorraad

Comfy TENS en EMS black voor TENS Pijnbestrijding en EMS Spierstimulatie  69,00 Incl. BTW

 

Comfy TENS EMS

De comfy TENS en EMS kan zowel electronische pijnbestrijding (TENS) als electronische spierstimulatie (EMS) geven. De Comfy TENS en EMS black is een klein en compact apparaat. De Comfy Stim kan in de (broek)zak of aan de broekriem worden meegedragen.

 

Hoe bedien ik dit TENS EMS apparaat

De bedieningsknoppen die de stroomsterkte bedienen zijn afgeschermd door een kunststof deksel. Dit deksel voorkomt onverwachte stroomstoten wanneer er per ongeluk aan de knoppen gedraaid wordt. Per kanaal is er een kabel verbonden met elektroden, die op de huid geplaatst worden. Wanneer er 1 kanaal gebruikt wordt plaatst men 2 elektroden op de huid en bij 2 kanalen (uitgebreidere klachten) worden 4 elektroden op de huid bevestigd.

Wat is de werking van de Comfy TENS EMS

Werking TENS

De Comfy TENS neurostimulator geeft een prikkel af aan de elektroden die op de huid zijn aangebracht. De prikkel wordt naar het ruggenmerg of naar hersenzenuwen overgedragen. In het centrale zenuwstelsel wordt een stof afgescheiden, endorfine, die de prikkeloverdracht van de ene zenuwcel naar de andere blokkeert, waardoor de pijnprikkel niet meer of verminderd aankomt in het pijnregulatiecentrum in de hersenen. TENS geeft een symptomatische pijndemping en voorkomt overmatig medicijngebruik.

Werking EMS

De Comfy EMS zorgt voor nagebootste (faradische) zenuwimpulsen worden door middel van elektrische impulsen via de huid op spieren overgebracht. EMS geeft ontspanning van gespannen spieren, voorkomt spiervolume afname (atrofie) bij dagelijks intensief gebruik, stimuleert lokaal de bloedcirculatie en verbeterd de lokale celstofwisseling.

Wanneer moet ik de Comfy TENS en EMS niet gebruiken?

Het wordt afgeraden om spierstimulatie toe te passen op de hals en keel om ademhalingsproblemen te voorkomen. Ook de hartstreek, het hoofd en andere kwetsbare gebieden, zoals ontstoken wonden, aderontstekingen en omgevingen met spataderen moeten worden ontzien.

Eigenschappen van de Comfy TENS EMS black

  • 2 kanalen voor elk kanaal 1 kabel met aansluiting voor 2 elektroden
  • Inclusief batterij (9V) + 4 zelfklevende elektroden (5×5 cm) + opbergtas
  • Formaat: 10,1 cm (L) x 6,1 cm (B) x 2,45 cm (H)
  • Gewicht: 150 gram
  • Intensiteit: 0 -100 mA
  • Instelbare pulsfrequenties: 2 – 150 Hz, 1 Hz/step
  • Instelbare pulstijd: 50 – 300 µs
  • Timer: 0 – 90 seconden
  • Type stimulatie: TENS (5 TENS modules) en EMS (2 EMS programma’s)
  • Garantie: 1 jaar

Let op: niet gebruiken bij een pacemaker of zwangerschap (zonder toestemming van een arts).

 

bij bestellen van nieuwe elektroden: klik hier