Aanbieding!

Breukband enkelzijdig liesbandage

 47,10 74,95 Incl. BTW

-40%

De G.M. Liesbreukbandage geeft een effectieve ondersteuning om het ongemak van een reversibele liesbreuk te minimaliseren. Beschikbaar in verschillende maten.

Breukband
Breukband enkelzijdig liesbandage  47,10 74,95 Incl. BTW

Koop een Breukband voor de lies of voor de buik?

De GM breukband voor de lies en buik is een zeer effectieve elastische bandage. Deze buikbreukband wordt om het lichaam heen gedragen ter plaatse van de breuk. Door de circulaire druk krijgt de uitstulping in de buikwand de juiste tegendruk waardoor de uitstulping niet verder kan groeien.

Een breukband voor de buik is een elastisch gordel met een speciaal gevormde siliconen pelotte die in de lies op de breuk te plaatsen is. Deze siliconen pelotten is dat wat de benodigde druk geeft om de uitstulping tegen te gaan. De siliconen pelotte wordt door het flexibele voorstuk op de juiste plaats gehouden. Dit voorstuk past bij iedere persoon.

Hoe de GM breukband u kan helpen

De liesbreukband zorgt voor vermindering van de pijn en zorgt dat de breuk niet erger kan worden. Ook de dagelijkse werkzaamheden worden makkelijker door het gerbuik van deze breukband. De breukband is geschikt te dragen tijdens beweging zoals sporten en fietsen.

Hoe is de liesbandage uitgevoerd

Deze lies breukband is enkelzijdig uitgevoerd en helpt daarom bij één lies. Hij is bij premed beschikbaar als links en rechtse breukband. Dit geeft ook meer comfort dan de dubbelzijdige liesbreukband.De band bestaat voornamelijk uit comfortabel stof en leder.

Welke maat hebben deze breukbanden

De breukband is geschikt voor mannen als vrouwen. De maat van de band is afhankelijk van de omtrek van de heupen. Om te maat te bepalen dient de omtrek van de heupen te worden opgemeten ter hoogte van de bekkenrand. Via de onderstaande tabel, kan de gemeten heupomtrek worden gekoppeld aan een maat.
De geschikte maat kan naast de afbeeldingen worden geselecteerd via de omtrek of via de juiste maat.

Maat Heupomvang

  • XS 70 – 78 cm
  • S 78 – 85 cm
  • M 85 – 93 cm
  • L 93 – 101 cm
  • XL 101 – 110 cm
  • XXL 110 – 120 cm

De liesbreukband kan wat kleiner uitvallen, zit u net tussen 2 maten in kies dan de grootste.

Wat is een buikwandbreuk?

Een buikwandbreuk (hernia eigastrica) is een uitstulping van het buikvlies door een zwakke plek of een opening in de buikwand. In deze uitstulping kan een beetje buikinhoud komen (zoals buikvet of een stuk darm). Wanneer de buikbreuk vervolgens groter wordt, dan is een operatie vaak de enige oplossing. Er wordt dan een matje in de opening geplaatst. Hierbij kan het voor of na de operatie noodzakelijk zijn om een buikbreukband te dragen.

Wat is een liesbreuk?

Een liesbreuk (hernia inguinalis) is ook een breuk in het buikvlies. Alleen zit deze breuk in de linker of rechter lies. Een liesbreuk is een uitstulping in de lies en deze kan erger worden wanneer er meer druk op de uitstulping komt te staan komt te staan. Een liesbreuk is zelf vaak niet ernstig maar kan wel groter worden en een branderig gevoel geven. Soms kan deze liesbreuk bekneld raken en dit zorgt voor veel pijn. Bij een beknelling kan de inhoud van de buikvlies dat door de breuk naar buiten komt bekneld raken. Hierdoor kan het zijn dat het beknelde stuk afsterft. Dan moet een beknelling altijd met spoed geopereerd worden! Om te voorkomen dat de uitstulping bij een liesbreuk groter wordt kan een liesbreukband of liesbreukbandage gedragen worden.

Wat zijn de oorzaken voor een grotere breuk

De belangrijkste oorzaken waardoor een buikwandbreuk of liesbreuk erger wordt zijn bijvoorbeeld: Zwaar tillen Forse gewichtstoename Hoesten Persen (bijvoorbeeld bij een moeilijke stoelgang)

Wanneer een lies breukband kopen?

De breukband is aan te raden bij een liesbreuk, maar ook na een operatie aan een liesbreuk. Ook kam een breukband een klacht zoals een kleine opgezwollen massa in de onderbuik verminderen.

De voordelen van liesbreukbanden:

  • Een uitstulping zal minder worden of niet groter worden.
  • De pijn verminderen
  • Zorgen voor sneller herstel door een verbeterde doorbloeding
  • Kleinere kans op een beknelde darm

Extra informatie

Maat: Geen selectie

, , , , ,

Omvang bekken: Geen selectie

, , , , ,

Zijde: Geen selectie

,