Jumpers Knee Kniebrace Blauw

 14,00 Incl. BTW

De ortho Support patellabandage basic met pelotte (drukkussen) geeft druk op de knieband tussen de knieschijf en de aanhechting op het scheenbeenbot.

Voeg te aan winkelwagen

Jumpers Knee Kniebrace Blauw  14,00 Incl. BTW

 

Algemene informatie over de:

Een ortho Support patellabandage basic, drukt op de kniepees (lig. patellae) waardoor de aanhechting aan het scheenbeenbot (tuberositas tibiae) ontlast wordt. De ortho Support patellaband basic wordt gebruikt bij de ziekte van Osgood-Schlatter, die de aanhechting ontlast ter hoogte van een groeischijf van het scheenbeenbot. Dit ziektebeeld komt voor bij de groei van het scheenbeenbot tijdens de pubertijd. Met een ortho Support patellabandage basic wordt ook de Jumpers knee (springknie) ondersteund, waarbij meestal het bovenste deel van de knieband (lig. patellae) overbelast en soms beschadigd is. Dit ziektebeeld komt voor bij sporten, waarbij veel wordt gesprongen (volleybal, basketbal, korfbal, atletiek). In bepaalde gevallen geeft de ortho Support patellaband basic ook verbetering bij pijnklachten aan de achterzijde van de knieschijf (patella-femoraal pijnsyndroom; retropatellaire chontropathie; chondromalacia patellae; chondropathie patellae).

Kenmerken van een ortho Support patellabandage basic:

Knieband met D-ring Druk op de knieband is regelbaar Neopreen bekleed met een katoenen binnenbekleding en een nylon jersey buitenbekleding