Bodybow Cryo Compression unit

 449,00 Incl. BTW

Bodybow Cryo Compression unit  449,00 Incl. BTW

Bodybow Cryo Compression – Het koel- en compressiesysteem van de volgende generatie

Het belang van het gebruik van koude en compressie om pijn en zwelling te verlichten na een verrekking, verwonding of operatie is algemeen bekend: koude onttrekt energie aan het getroffen gebied om ontstekingen te verminderen. Bovendien vernauwt de kou tijdelijk de bloedvaten, waardoor de bloedstroom wordt verminderd en ontstekingsprocessen worden verzwakt.De compressie helpt zwelling te verminderen, waardoor de mobiliteit toeneemt en de spiercontrole wordt gegarandeerd. Bovendien wordt pijn veroorzaakt door de zwelling verminderd. Er is een oplossing voor het probleem van optimaal gebruik van koude en compressie tegelijk: het heet CryoCompressie.Het Bodybow Cryo Compression koude- en compressiesysteem draagt bij aan het herstel van patiënten en atleten, waardoor het herstelproces wordt versneld en verbeterd.CryoCompressie biedt grotere therapeutische voordelen dan de toepassing van statisch ijs, de toepassing van compressie stimuleert het natuurlijke herstelproces van het lichaam.

Wat is de Bodybow Cryo Compression?
• De Bodybow Cryo Compression bestaat uit de zogenaamde unit (koeler) en een bandage. Beide delen zijn via een slang met elkaar verbonden.
• De unit (koeler) is gevuld met – meestal koud – water. Indien nodig kunnen extra ijsblokjes of coldpacks worden toegevoegd om de temperatuur verder te verlagen.
• Zo kan de watertemperatuur individueel worden geregeld.
• Tijdens gebruik wordt het water via de slang door de bandage gepompt om het betreffende deel van het lichaam te koelen.
• Tegelijkertijd oefent de bandage compressie uit op het lichaamsdeel.
• Geschikte manchetten voor de enkel, knie, heup, rug, been, schouder of pols kunnen worden aangesloten.

Wat zijn de voordelen van CryoCompressie ten opzichte van conventionele behandeling met een ijspakking en drukverband?
• De Bodybow Cryo Compression bandages omsluiten het aangedane lichaamsdeel volledig. Zo is een allround koeling en compressie optimaal gegarandeerd.• Een conventioneel ijspak kan het getroffen gebied zelden voldoende omsluiten of bedekken.
• De koude toepassing kan op maat worden gemaakt: vul de koeler eenvoudig met water op de gewenste temperatuur.
• CryoCompressie biedt geen statische maar dynamische compressie. De pulsatie verplaatst vloeistoffen effectiever uit het lichaamsgebied in het algemeen en via het lymfestelsel.
• De sterkte van de compressie kan worden aangepast aan de individuele behoeften.

Zodat elk deel van het lichaam optimaal van kou en compressie kan worden voorzien, is er voor iedereen een passende manchet. Zo is een optimale behandeling van voet, knie, heup, wervelkolom of schouder mogelijk. Bovendien is de Bodybow Cryo Compression unit snel klaar voor gebruik: gebruik het in de praktijk en kliniek of zelfs thuis. De Bodybow Cryo Compression unit is klaar wanneer u dat bent.

Hoe werkt het :
Vul het compartiment van de unit met water (bijv. gekoeld of aanvullend met ijsblokjes).Breng de gewenste bandage aan op het aangedane lichaamsdeel.Sluit de koeler met de slang aan op het sluitstuk.Steek de stroomadapter van de koeler in een stopcontact.Start de behandeling met het gewenste programma.

Eenvoudige bediening
Vereenvoudigde gebruikersbediening, het heeft 9 vooraf ingestelde programma’s, met tijd- en compressie-instellingen. Om aan uw individuele behoeften te voldoen, kunt u negen verschillende programma’s selecteren. Ze strekken zich uit over drie drukniveaus (laag, gemiddeld en hoog) en maken te allen tijde een gerichte behandeling mogelijk

Technische specificaties:
Wisselstroom: 100-240V, 50/60Hz
DC-uitgang: 12V/2A
Drukniveau: 60 mmHg-120 mmHg. Het vertegenwoordigt de druk die wordt gegenereerd door het kledingstuk (circulerend water) tegen het gebruikte systeem.
Verdeeld in 3 niveaus: Laag-Midden-Hoog.
Temperatuurniveau: 0º C -25ºC (variabel afhankelijk van het gebruikte ijs, geeft de temperatuur in realtime in het systeem aan)
Geluid: minder dan 50 decibel
Gewicht: 1,78 kg leeg
Capaciteit: Maximaal 3,6 L

Meegeleverd:
Koel unit
Verbindingsslang
Oplader
Drainage unit
Gebruikershandleiding

Extra informatie

Afmetingen 34 × 17 × 20 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bodybow Cryo Compression unit” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *