Drukgevoeligheidmeter Baseline Tactile Monofilament 5-delige test set Hand

 113,00 Incl. BTW

Baseline Gevoeligheidsmeter Monofilament kopen

De 5-delige Baseline Tactile Monofilament set, is een handset bestaande uit nylon draden met elk een vastgestelde diameter voor het neurologische testen van de drukreceptoren van de huid van de hand.

Drukgevoeligheidmeter Baseline Tactile Monofilament 5-delige test set Hand  113,00 Incl. BTW

Werking van een Monofilament

De druk (met buiging van Monofilamenten) wordt aangegeven in druk per gram. Het aantal grammen in druk (dikte van de nylon draad) waarmee getest wordt is logaritmisch bepaald.

Met de monofilament set kan een sensorische druk-disfunctie van een te onderzoeken huidgebied worden vastgesteld. Bij het sensorisch onderzoek van de handen wordt gekeken bij welk Monofilament de patiënt aangeeft de drukkracht (met buiging), als geijkte kracht, nog net te voelen. De drempelwaarde (threshold) van “net voelbaar” is bepalend voor het type Monofilament dat voor de test gebruikt wordt. De patiënt wordt hierbij verzocht de ogen te sluiten en aan te geven of hij/zij de druk met een Monofilament voelt. Wordt het monofilament niet gevoeld op meerdere plaatsen op de voet, dan heeft de patiënt een verhoogd risico op het ontstaan van diabetische wonden. Onderzoeken met monofilamenten geven de status van druksensatie weer en kan zo ook worden gebruikt voor de evaluatie en progressie van een ziektebeeld.

Deze sets worden ook wel een “Semmes en Weinstein” set genoemd.

 

Inhoud van de te kopen Monofilamenten set

Elk monofilament uit de Baseline set vertegenwoordigd een unieke drukwaarde en wordt gebruikt, wanneer de druksensatie op de huid is verminderd, zoals kan voorkomen bij diabetici in combinatie met de complicatie polyneuropathie.

Drempelwaarden van Monofilament gevoeligheid:

  • 2.83 niveau = 0,07 gram maximale kracht;
  • 3.61 niveau = 0,40 gram maximale kracht;
  • 4.31 niveau = 2,00 gram maximale kracht;
  • 4.60 niveau = 4,00 gram maximale kracht;
  • 6.65 niveau = 300 gram maximale kracht;

De 5 monofilamenten worden geleverd in een beschermingskoffer met een gewicht van 455 gram en afmetingen 20.3 (L) x 15.2 (B) x 1.0 (H) (cm)

 

Monofilament voor voeten

Wilt u (ook) de monofilament voor de gevoeligheid van voeten gebruiken dan heeft u de vaak de 10 gram druk variant nodig. Dan kunt beter de 6-delige variant kopen die dezelfde 5 monofilamenten heeft maar is uitgebreid met de 5.07 niveau of 10 grams druk variant. Dit kan helpen bij het testen of vaststellen van een diabetische voet.