Aanbieding!

Enkelbrace Bauerfeind CaligaLoc

 110,56 157,95 Incl. BTW

-30%

De CaligaLoc Bauerfeind enkelbrace voorkomt een niet fysiologische belasting van het bovenste- en onderste spronggewricht. Anatomisch gevormd. Voorzien van geintegreerde pronerende hakverhoging. Ontlasting banden buitenenkel. Supinatiebelemmerende mechanische stabilisatie. Kan gehele dag en/of nacht worden gedragen.

Enkelbrace Bauerfeind
Enkelbrace Bauerfeind CaligaLoc  110,56 157,95 Incl. BTW

Algemene informatie over de Enkelbrace Bauerfeind Caligaloc

De enkelbrace Bauerfeind CaligaLoc is een stabiliserende orthese (enkelbrace) ter verhindering van niet fysiologische belastingsituaties van het bovenste en onderste spronggewricht.
Het stabiliserende element is anatomisch gevormd.
De geintegreerde hakverhoging ontlast de banden van de buitenenkel.
De speciale Y-vormige band versterkt de supinatiebelemmerende mechanische stabilisatie met betrekking tot taluskanteling en naar voren schuiven van de talus, ook bij extreme variserende belasting.
CaligaLoc is – de gehele dag – als orthese te gebruiken in confectieschoenen en als nacht- of rustorthese zonder schoenen.

Na een gips periode en de enkel moet nog wel behoorlijk geïmmobiliseerd worden dan is de Caligaloc ook erg geschikt. Meer informatie over een enkel fractuur en het herstel kunt u hier lezen

Kenmerken van de Bauerfeind Caligaloc

Kunstof materiaal met zachte binnenbekleding
De enkelbrace Bauerfeind Caligaloc is in 3 maten beschikbaar
Links en rechts

Stabiliteit voor dag en nacht

CaligaLoc kan als steunspalk in confectieschoenen worden gedragen, maar ook zonder schoenen als nacht- of rustspalk. De stevigheid wordt via platte microklittenbandsluitingen ingesteld. Wanneer dit op grond van de individuele anatomie van de voet noodzakelijk is, kan het stabiliteitselement thermoplastisch worden aangepast. Zo waarborgt de partiële immobilisatie met CaligaLoc een maximaal draagcomfort, totdat een hogere mobilisatiegraad mogelijk is.

Perfect gespalkt

Voor CaligaLoc werd de beproefde MHH-enkelspalk doorontwikkeld en functioneel geoptimaliseerd:de anatomisch gevormde, stabiliserende orthese bestaat uit een kunststofspalk met bekleding aan de binnenkant die met banden via een eenvoudig klittenbandsysteem stevig rond de voet wordt aangebracht. Onder de hiel houdt een lichte verhoging aan de buitenrand de voet naar binnen gekanteld, zodat de buitenste enkelbanden worden ontlast.

 

Extra informatie

Maat: Geen selectie

, ,

Schoenmaat: Geen selectie

, ,

Zijde: Geen selectie

,