Dynamometer Jamar Plus Digitale Handkrachtmeter

 699,05 Incl. BTW

Een Jamar Plus Digitale Hand Dynamometer heeft een LCD scherm, waarop de nauwkeurige meetwaarden zijn af te lezen. De meting met een Jamar Digitale Hand Dynamometer kan tot 90 kg uitgevoerd worden.
De Jamar Plus Digitale Hand Dynamometer geeft inzicht in de knijpkracht bij mensen met een beperkte handfunctie.

Dynamometer Jamar Plus Digitale Handkrachtmeter  699,05 Incl. BTW

Algemene informatie over een Jamar Plus Digitale Handkrachtmeter:

De voordelen van een Jamar Plus Digitale Hand Dynamometer, ten opzichte van een Jamar Hydraulische Hand Dynamometer, zijn de gemiddelde meetmogelijkheden, het berekenen van de standaard deviaties (verwachtingswaarde of het gemiddelde) en een variatie coëfficiënt.
De Jamar Plus Digitale Hand Dynamometer behoeft niet gekalibreerd te worden, omdat het nulpunt zelf kan worden ingesteld.
Een Jamar Plus Digitale Hand Dynamometer schakelt zichzelf na 2 minuten uit.
 

Kenmerken van een Jamar Plus Digitale Handkrachtmeter:

Voeding: 2 x AAA batterijen (meegeleverd)
Digital Load Cell Technologie
Geleverd in kunststof koffer
Automatische uitschakeling na 2 minuten
Garantie: 1 jaar

 
 

Wat doen handkrachtmeters 

Een digitale handkrachtmeter of dynamometer is het perfecte instrument om de grip en de maximale knijpkracht van de hand te meten. Deze knijpkracht is een goede aanwijzing van de perifere spierfunctie en is gerelateerd aan de totale hoeveelheid spiermassa in het lichaam. Een afname in spierkracht kan een aanwijzing zijn van spierafbraak. 
Zo kunnen patiënten met een handtrauma of disfunctie geëvalueerd worden. Een Jamar dynamometer wordt veel gebruikt door fysiotherapeuten en andere medische professionals. 
 

Voordelen digitale handkrachtmeter

  • de jamar dynamometer zijn er geschikt voor metingen bij mensen met een handtrauma en dysfunctie.
  • deze digitale krachtmeter is eenvoudig af te lezen op het digitale display. 
  • er kan zeer nauwkeurig  worden afgelezen en deze waardes zijn eenvoudig te vergelijken en te wisselen met eerdere (maximale) resultaten 
  • automatisch kunnen deze apparaten niet alleen de gemiddelde meetwaarden bepalen maar ook wordt de standaarddeviatie en de variatiecoëfficiënt berekend.
  • beschikken over een elektronisch nul-kalibratiesysteem waarbij het nulpunt zelf eenvoudig gecorrigeerd kan worden. Een digitale dynamometer hoeft dus ook niet gekalibreerd te worden. 
  • het toestel werkt op batterijen en schakelt zichzelf automatisch na 2 min uit.
  • Testen kunnen vanuit de dataopslag altijd nog even nagelezen worden inclusief het tijdstip en datum van de meting.
 

Hoe werkt een digitale handkrachtmeter

De patiënt zit voor het uitvoeren van de meting met de Jamar digitale krachtmeter aan een tafel. De arm rust op de tafel met de elleboog in een hoek van 90 graden. Vervolgens knijpt de patiënt een paar seconden hard in de meter. Daarna wordt er 30 seconden gepauzeerd en daarna wordt de meting met de andere hand uitgevoerd. Hierbij wordt de druk die wordt uitgevoerd door de patiënt via een sensor in plaats van een mechanische vloeistof overgebracht naar het display.