Algometer Baseline analoge 10 kg Pijntester dolorimeter

 186,95 Incl. BTW

Met een Baseline analoge Algometer wordt pijn in spieren- en in botpunten opgezocht (triggerpoints).Afhankelijk van het meetprotocol (minimale of maximale pijn) wordt de meter ingeschakeld.

Beschikbaar via nabestelling

Algometer Baseline analoge 10 kg Pijntester dolorimeter  186,95 Incl. BTW

Waar wordt de dolorimeter voor gebruikt?

Algometer wordt gebruikt als zoekmeter voor pijnpunten in spieren bij de behandeling van dry needling, manuele therapie, chiropraxie en osteopathie. Myofasciale triggerpoints zijn vaste pijnpunten in spieren die door Travell en Simons uitgebreid zijn beschreven. Voor myofasciale triggerpoints wordt gebruik gemaakt van het 10 kg druk-model. 

Wat is de Dolorimetrie

Een algo- of dolorimeter is een meetinstrument dat wordt gebruikt om de pijngrens en pijntolerantie te bepalen. Dolorimetrie is het het meten van pijngevoeligheid of pijnintensiteit. Een dolorimeter oefent een vaste, constante druk uit op een bepaald gebied en bepaalt zo welk niveau van druk een gevoel van pijn veroorzaakt. Deze druk wordt uitgeoefend door met een stomp voorwerp of door een scherp instrument tegen het lichaam te drukken. 

Wat zijn de specificaties van deze Algometer of Dolorimeter

De schaalverdeling van deze pijntester gaat per 100 gram. De drempelwaarden of thresholds worden gegeven in grammen en amerikaanse pounds. De platte ronde sonde is gestandaardiseerd op 1.52 cm

Extra informatie

Uitvoering