Algometer Baseline analoge 10 kg Pijntester dolorimeter

 186,95 Incl. BTW

Met een Baseline analoge Algometer wordt pijn in spieren- en in botpunten opgezocht (triggerpoints).
Afhankelijk van het meetprotocol (minimale of maximale pijn) wordt de meter ingeschakeld.
De analoge Algometer van Baseline oefent een mechanische druk (analoog) uit op een klein lichaamsoppervlak. Een triggerpoint is het punt, waar de pijn het sterkst ervaren wordt in spieren en/of in botten.
De Baseline analoge Algometer wordt gebruikt als zoekmeter voor pijnpunten in spieren bij de behandeling van dry needling, manuele therapie, chiropraxie en osteopathie.

Algometer Baseline analoge 10 kg Pijntester dolorimeter  186,95 Incl. BTW

 

Hoe gebruik ik een algometer

Voor het meten van pijn en het evalueeren van de pijngrens op triggerpoints zijn er 2 meetprotocollen:

  1. Minimale drukpijn (Pain Threshold)
  2. Maximale drukpijn (Pain Tolerance)

Afhankelijk van het meetprotocol (minimale of maximale pijn) wordt de Algometer ingeschakeld. De Baseline Dolorimeter oefent analoog, mechanische druk uit op een klein lichaamsoppervlak. Dit gebeurd door de sonde tegen de huid te duwen, tot de pijngrens bereikt is Een triggerpoint is het punt, waar de pijn het sterkst ervaren wordt in spieren en/of in botten. De Baseline

 

Waar wordt de dolorimeter voor gebruikt?

Algometer wordt gebruikt als zoekmeter voor pijnpunten in spieren bij de behandeling van dry needling, manuele therapie, chiropraxie en osteopathie. Myofasciale triggerpoints zijn vaste pijnpunten in spieren die door Travell en Simons uitgebreid zijn beschreven. Voor myofasciale triggerpoints wordt gebruik gemaakt van het 10 kg druk-model.

 

Wat is de Dolorimetrie

Een algo- of dolorimeter is een meetinstrument dat wordt gebruikt om de pijngrens en pijntolerantie te bepalen. Dolorimetrie is het het meten van pijngevoeligheid of pijnintensiteit. Een dolorimeter oefent een vaste, constante druk uit op een bepaald gebied en bepaalt zo welk niveau van druk een gevoel van pijn veroorzaakt. Deze druk wordt uitgeoefend door met een stomp voorwerp of door een scherp instrument tegen het lichaam te drukken.

 

Wat zijn de specificaties van deze Algometer of Dolorimeter

De schaalverdeling van deze pijntester gaat per 100 gram. De drempelwaarden of thresholds worden gegeven in grammen en amerikaanse pounds. De platte ronde sonde is gestandaardiseerd op 1.52 cm

 

Welke verschillende varianten kan ik van de Algometer kopen?

  • Algometer – Dolorimeter van 1 kg
  • Algometer – Dolorimeter van 2,5 kg
  • Algometer – Dolorimeter van 5 kg
  • Algometer – Dolorimeter van 10 kg
  • Algometer – Dolorimeter van 30 kg

Extra informatie

Uitvoering