Toevoegen aan winkelwagen
Aanbieding!

Weegschaal Omron Body Composition Monitor HBF-511 digitaal met vetmeting

Oorspronkelijke prijs was: € 180,45.Huidige prijs is: € 126,31. Incl. BTW

-30%

Omron weegschaal met vetmeter

Met de digitale Omron Body Composition Monitor HBF-511 meet u het gewicht en het vetpercentage en kunt u dit ook vastleggen. Het vetpercentage wordt bepaald aan de hand van de bio-elektrische geleidbaarheid (impedantie). Metingen kunnen via de geheugen- of via de gastmodus worden verricht.

Weegschaal Omron Body Composition Monitor HBF-511 digitaal met vetmeting  180,45 Oorspronkelijke prijs was: € 180,45. 126,31Huidige prijs is: € 126,31. Incl. BTW

Hoe werkt deze professionele Omron weegschaal HBF-511?

De Omron Body Composition Monitor is de meest uitgebreide Body Composition Monitor van Omron met als bijzondere eigenschap dat het vetpercentage reeds bij personen vanaf zes jaar gemeten kan worden. Dit vet vetpercentage wordt bepaald aan de hand van de bio-elektrische impedantie (geleiding) waarbij op basis van de vierpunts methode een zwakke stroom door het gehele lichaam wordt gestuurd. Deze metingen kunnen via de geheugen- of via de gastmodus worden verricht zodat ze wel of niet bewaard blijven.

 

Wat meet deze Omron weegschaal en lichaamscompositiemeter?

Deze omron weegschaal zorgt voor de volgende metingen

 • gewicht
 • vetpercentage
 • spierpercentage
 • BMI (Body-Mass Index) of te wel de de verhouding tussen lichaamslengte en gewicht
 • Basaal metabolisme (in kcal) of grondstofwisseling, is de stofwisseling of energiehoeveelheid voor primaire levensprocessen van een organisme, zoals tijdens het slapen
 • visceraal vetniveau
 • classificatie van de gemeten waarden weergegeven.

 

Specificaties van de Omron Body Composition Monitor HBF-511:

 • Lichaamsgewicht: 0 tot maximaal 150 kg in stappen van 0,1 kg (0,0 tot 330,0 lb in stappen van 0,2 lb).
 • Lichaamsvetpercentage: 5,0 tot 60,0% in stappen van 0,1%.
 • Skeletspiermassapercentage: 5,0 tot 50,0% in stappen van 0,1%
 • Body Mass Index: 7,0 tot 90,0 in stappen van 0,1
 • Basaal metabolisme: 385 tot 3999 kcal in stappen van 1 kcal
 • Visceraal vetniveau: 30 niveaus in stappen van 1 niveau
 • BMI-beoordeling in 4 niveaus:
  – (ondergewicht) / 0 (normaal) / + (overgewicht) / ++ (ernstig overgewicht) ieder met 3 subniveaus
 • Beoordeling lichaamsvetpercentage en skeletspiermassapercentage:
  – (laag) / 0 (normaal) / + (hoog) / ++ (zeer hoog) 4 niveaus met ieder 3 subniveaus
 • Beoordeling visceraal vetniveau:
  0 (normaal) / + (hoog) / ++ (zeer hoog) 3 niveaus met ieder 3 subniveaus
 • Kleur: blauw

 

Wat zijn de voordelen van een weegschaal en lichaamscompositiemeter

Met de digitale weegschalen van OMRON kunt u zichzelf wegen en uw lichaamsgewicht vastleggen, zodat u uw voortgang in de richting van uw streefgewicht kunt volgen. Als u een vollediger beeld van de conditie van uw lichaam wilt hebben en ook uw fysieke en cardiovasculaire fitheid wilt analyseren, dan is de combinatie van weegschaal en lichaamscompositiemeter van onschatbare waarde. Als u regelmatig meet, berekent de lichaamscompositiemeter hoe uw lichaam verandert en legt deze gegevens vast. Zo kunt u voorkomen dat u spiermassa verliest terwijl u probeert lichaamsvet kwijt te raken. Badkamerweegschalen kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn in de strijd tegen overgewicht, obesitas en overige aanverwante aandoeningen. In ieder geval kunt met de body composition monitor weegschaal

 • uw gezondheids- en fitnessdoelstellingen te realiseren.
 • uw gewicht nauwkeurig onder controle te houden.
 • een completer beeld van de samenstelling van uw lichaam krijgen.

 

Hoe werkt de Body Composition Monitors

De meeste Body Composition Monitors maken gebruik van bioëlektrische impedantie, waarbij niet te detecteren elektriciteit met een lage spanning door uw lichaam gaat. Deze stroom beweegt sneller door water en spieren dan door botten of vet. De weegschaal kan de snelheid van de stroom meten en een algoritme gebruiken om uw lichaamsvet en andere parameters te berekenen.

 

Wat zijn veelgestelde vragen rondom deze Body Composition Monitor weegschaal

 1. Kan je de Body Composition Monitor gebruiken bij zwangerschap?

  Body Composition Monitors meten de elektrische geleidbaarheid van de zachte weefsels van het menselijk lichaam. Deze wordt beïnvloed (en dus ook de bepaling van het vetpercentage) door het vruchtwater. Hiernaast is het totaal gewicht van een zwangere vrouw beduidend hoger dan normaal, ook dit kan de bepaling van het vetpercentage beïnvloeden.

 2. Ik begrijp dat de Body Composition Monitors elektriciteit gebruiken; is dit niet gevaarlijk voor de gebruiker?

  OMRON Body Composition Monitors sturen een zwak stroompje – 50 kHz, 0,5 mA (milli-ampère) door het lichaam? Dit is helemaa veilig. Echter, bij dragers van elektronische medische apparaten, zoals pacemakers, ECG apparaten e.d. kan dit stroompje storingen veroorzaken. Daarom worden deze mensen geadviseerd de Body Composition Monitors niet te gebruiken.

 3. Is er een meest geschikt tijdstip om het lichaamsvet te meten?

  Wij adviseren u om in de ochtend te meten voordat u gaat trainen, eten, drinken of douchen. Dit geeft u een betere kans om een trend te herkennen en dag na dag te vergelijken. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de hoeveelheid vocht in het lichaam bij veel mensen in de loop van de dag afneemt. Dit heeft uiteraard invloed op de meetresultaten bij de verschillende meetmethoden.
  – Bij de "hand-hand"-methode zal het gemeten vetpercentage in de loop van de dag stijgen.
  – Bij de "voet-voet" stijgt in de loop van de dag juist het spierpercentage.
  – Bij de meting via het gehele lichaam zal er tussen metingen vroeg op de dag of later weinig tot geen verschil zijn.

 4. Waarom kan ik een Body Composition Monitor niet gebruiken samen met een pacemaker?

  Elke Body Composition Monitor die werkt volgens het BIA (Bio Impedantie Analyse) principe stuurt een zwakke stroom door het lichaam. Dit is niet door een persoon waar te nemen maar een pacemaker zou dit signaal kunnen signaleren en daardoor niet betrouwbaar functioneren. Daarom wordt mensen met een pacemaker geadviseerd de Body Composition Monitors niet te gebruiken.

 5. Waarom is het goed om het viseraal vet te meten?

  Visceraal vet is het vet rond de interne organen. Van een teveel aan visceraal vet wordt verondersteld dat dit sterk gerelateerd is aan een verhoogd vetniveau in het bloed. Dit kan leiden tot welvaartsziekten als suikerziekte en hyperlipidemie. Deze aandoeningen verstoren de overdracht van energie uit het bloed naar de cellen in het lichaam. Voor het voorkomen of verminderen van de effecten van welvaartsziekten is het belangrijk dat de hoeveelheid visceraal vet verminderd wordt tot een acceptabel niveau. Mensen met veel visceraal vet hebben vaak een grotere maag. Dit is echter niet altijd het geval, en een hoge niveau visceraal vet kan leiden tot metabolische obesitas. Metabolische obesitas (viscerale obesitas met normaal gewicht) geeft vetniveaus die hoger zijn dan gemiddeld, zelfs als het gewicht van de persoon op of onder het ideale gewicht voor de lengte ligt.

 

Kijk hier naar de informatievideo van de Omron weegschaal HBF-511

 

Extra informatie

Video