Tunturi Massage Gun Massageapparaat met 4 opzetstukken

 139,95 Incl. BTW

De massage gun helpt je om de spanning en stress in je lichaam te verminderen en je gaat er ook beter door slapen doordat het zenuwstelsel kan ontspannen. Gebruik de massagegun voordat je gaa

Tunturi Massage Gun Massageapparaat met 4 opzetstukken  139,95 Incl. BTW

Waarom gebruik je een massage gun

De massage gun van Tunturi is je beste partner om vóór je training de spieren op te warmen. Maar ook zeer geschikt om pijn en spanning na een training in je lichaam te verminderen. Het professionele massageapparaat stimuleert de bloedsomloop en helpt het herstel van de spieren. De power-drill-achtige massage gun is een favoriet massage apparaat van professionele atleten, beroemdheden en fitnesstrainers. 

Voordelen van de massagegun tunturi

  • Het massaageapparaat heeft 20 verschillende snelheden van 1200 tot maximaal 3300 omwentelingen per minuut.
  • De Gun kan gebruikt worden voor alles van een oppervlakkige massage tot het bereiken van de dieperliggende spieren.
  • Er worden vier kopstukken mee geleverd: een bal, vork, kogel en een plat kopstuk. Met deze vier kopstukken kan je alle verschillende lichaamsdelen en spiergroepen masseren.
  • Het LED touchscreen op de massage gun maakt het eenvoudig een snelheid te kiezen en geeft daarnaast het resterende accuvermogen aan.
  • De krachtige lithium accu heeft een gebruiksduur van vijf tot elf uur, afhankelijk van de massagesnelheid die je gebruikt.
  • De massage gun heeft drie vooraf ingestelde programma’s en een handmatige modus.
  • Het apparaat is licht in gewicht en in het handig koffertje overal mee heen te nemen.
  • Het apparaat is met 50-60 db stil in gebruik.

Werking van de massage pistool voor een beter herstel

Het basisconcept van de werking achter de massage gun, is het gebruik van percussie therapie. De kracht en de trillingen die door het apparaat worden geproduceerd, hebben voor vele mensen een aantal voordelen, waaronder het verlagen van de pijn, minder stijfheid in de spieren, grotere bewegingsvrijheid en een snellere hersteltijd na trainingen. De massage gyn stimuleert het verwijderen van melkzuur uit de spieren die tijdens het sporten vermoeid zijn geraakt, waardoor je na de training sneller herstelt. Dat is gelijk aan wat andere technieken, zoals massage of foam rollen, ook verzorgen, maar percussie therapie kan helpen om in minder tijd een ​​effectiever resultaat te behalen. De massage gun kan ook een oplossing zijn voor mensen die zeer gevoelig zijn voor diepe weefselmassages, omdat het apparaat een soortgelijk effect kan hebben zonder de diepe druk die voor sommige mensen ongemakkelijk of pijnlijk kan zijn.

Gebruik van de massagegun

Belangrijk is dus hoe en wanneer je de tunturi massage gun gebruikt om je te helpen herstellen van een training? Dit kan je het beste doen, door direct na je training de massage gun te gebruiken. Aan te raden om de massage dan minstens twee minuten te gebruiken op de spieren waarvan je denkt dat ze pijn gaan doen. Om de ​​spier te behandelen beweeg je het apparaat langzaam over de pijnlijke spieren (of spieren waarvan je vermoed dat ze later pijnlijk zullen zijn) gedurende max. 2 minuten op elk gebied te bewegen. Je hoeft niet hard te drukken druk om goede resultaten te krijgen. De massage gun doet het harde werk voor je. Wil je de intensiteit veranderen dan kan je de opzetstukken van het apparaat vervangen. Hoe kleiner het oppervlakte, hoe intenser de massage. De massage gun kan je ook helpen om algemene spanning en stress te verminderen en je zelfs beter te laten slapen door het zenuwstelsel te ontspannen. Gebruik de massage gun dan ook twee minuten voor elke spiergroep, voordat je gaat slapen. Als je een pijnlijke knoop hebt in een bepaald gebied, raden we je aan om rond het gebied te werken met de demperbevestiging, in plaats van direct op de knoop. Voordat je begint aan je training, kan je het massagegun gebruiken om verschillende spieren op te warmen. Door een goede massage met dit massage pistool voordat je aan de training begint, zul je minder snel tegen een blessure aanlopen en een betere doorbloeding hebben. Hierdoor voel je ook fitter tijdens het trainen.

Wat je niet met de massage gun moet doen

Ten eerste moet je altijd voorzichtig zijn bij het gebruik van een massagegeweer bij spierverstuikingen, verrekkingen, ontstekingsgerelateerde verwondingen of gebroken botten. Het is altijd het beste om je dokter te raadplegen voordat je een massage gun gebruikt als je verwondingen of chronische gezondheidsproblemen hebt. We raden je ook aan om een ​​arts te raadplegen als je zwanger bent.

Klopmassage versus vlakmassage apparaten

Massageapparaten geven een fijne trilling aan het de plek waar ze op gericht zijn met als doel een betere doorbloeding, ontspanning en pijnvermindering. Bij premed zijn er andere klop massage apparaten te kopen zoals deze Massage gun maar ook massageapparaten met vlak of vibratie trilling. 

Specificaties van een Tunturi Massage Gun

– Vermindert stress, pijn en spierspanning- Stimuleert de bloedsomloop- 20 verschillende snelheden- 4 kopstukken/opzetstukken- 3 programma’s- Stil in gebruik- Inclusief koffer- Afmeting: L 23 x B 7 x H 24,5 cm- Gewicht: 1360 gram- Materiaal: ABS- Kleur: zwart en groen- LED touchscreen- RPM: 1200 – 3300- Accuduur: 5 – 11 uur- Motor: 20W, 50-60 db 

In deze video vindt u meer uitleg over de Massage Gun van Tunturi