Smedley Hand Dynamometer Knijpkrachtmeter

 209,95 Incl. BTW

De Smedley Saehan handkrachtmeter is voorzien van een ergonomische handgreep. De dynamometer wordt gebruikt om te de kracht in de hand te meten. De comfortabele handgreep is te verstellen en daardoor geschikt voor ieder handformaat. De handkrachtmeter werkt op veerkracht.

 

Smedley Hand Dynamometer Knijpkrachtmeter  209,95 Incl. BTW

Wanneer gebruik je een Dynamometer?

Medische professionals (fysiotherapeuten, handtherapeuten) maken vaak gebruik van een handkracht dynamometer om de maximale knijpkracht van de hand te meten. De knijpkracht is een goede indicatie van de spierfunctie en is ook gerelateerd aan de totale hoeveelheid spiermassa in het lichaam.

Wat zijn de voordelen van een Smedley Handkrachtmeter?

De Smedley Saehan handkrachtmeter is voorzien van een ergonomische handgreep. De dynomometer wordt gebruikt om te de kracht in de hand te meten. De comfortabele handgreep is te verstellen en daardoor geschikt voor ieder handformaat. De handkrachtmeter werkt op veerkracht en is minder kwetsbaar dan een hydraulisch systeem.

Hoe voert u een handkrachtmeting uit met de Smedley Dynamometer?

Om te beginnen stelt u de ergonomische handgreep in op de juiste maat. De handgreep is aan te passen aan ieder handformaat. Daarna start de meting. De hand dynamometer heeft een maximale krachtmeting van 100 kg. De wijzer die het aantal kg aangeeft blijft staan op de maximale knijpkracht. Hierdoor kunt u na de meting gemakkelijk de maximale knijpkracht aflezen. Voordat u een volgende meting gaat doen moet u de Smedley resetten. Dit kunt u gemakkelijk doen door de wijzer weer tegen de klok in naar nul zetten.