Giant Rolastretcher

 178,95 Incl. BTW

Voor chronische lage rugklachten, rsi en stress. Combinatie van masseren, rekken en mobiliseren. Borstwervelkolom moet minstens 5º kunnen strekken. Invloed met name op de bovenrug (borstwervelkolom). Geschikt voor versterkte kyfose.

Op voorraad

Giant Rolastretcher  178,95 Incl. BTW

Waneer gebruik ik de Giant Rolastretcher

Voor personen die langer zijn dan ongeveer 190 cm is de Giant Rolastretcher de beste rugstretcher voor het bestrijden van rugklachten. De strekkingsboog van een gewone Rolastretcher of backstretcher zal bij deze lengte te weinig effect sorteren. Daarom is de extra lange Giant Rolastretcher beter geschikt. Met behulp van 28 rollers kunt u uw rugspieren masseren in de juiste houdingshoek. De giant voorkomt en bestrijdt rugklachten en verbetert de conditie van uw rug.

Tevens is de Giant Rolastretcher perfect voor mensen die veel aan sport doen. Zowel de stretch oefeningen voor het beoefenen van de sport als na het sporten bij de çooling down, hebben veel sporters stijve en vastzittende spieren wat leidt tot blokkades in het bewegingsapparaat. Ideaal voor het stretchen voor en ontspannen van de spieren na de training is er daarom de Giant Rolastretcher.

 

Hoe gebruikt u de Giant Rolastretcher?

Het beste is om dagelijks 15 tot 20 minuten op de Rolastretcher te gaan liggen. Begin hierbij de eerste dagen langzaam met eerst 2 keer 5 tot 10 minuten. In het begin voelt de giant stretcher enigszins hard en onwennig aan maar na een paar sessies ontstaat gewenning.

 1. Ga langzaam en zo vloeiend mogelijk op de stretcher liggen. En wel zo dat de wervelkolom recht ligt en in het midden van de stretcher.
 2. Leg een kussentje onder uw hoofd en trek uw knieën op. Adem rustig uit en probeer u zo goed mogelijk te ontspannen. Let erop dat u niet in slaap valt!!
 3. Bij de eerste keren: kom na 5 minuten overeind door zijwaarts van de stretcher te ´rollen´.
 4. Bent u na een paar dagen gewend aan het gebruik van de stretcher, dan kunt u er volledig op gaan liggen. De strekking van uw rug over de bolling van de stretcher wordt dan groter. Dit kunt u dagelijks, 1 of 2 x per dag, 15 tot 20 minuten doen.

 

Voor welke klachten kunt de Giant Rolastretcher gebruiken

 • Mensendieck
 • Fysiotherapie
 • Chiropractie
 • Yoga
 • Acupunctuur
 • Ontspanningsoefeningen

Speciaal voor de actieve sporter en mensen langer dan 190 cm.

 

Specificaties van de Giant Rolastretcher:

 • Materiaal: Beukenhout (farmed wood)
 • Voorzien van 30 duimvormige uitsteeksels
 • Garantie: 5 jaar
 • Rollers: 28 met rubber beklede houten rollers die de drukpuntmass
 • Inclusief: oefenboekje en Nederlandse gebruiksaanwijzing

 

Andere Backstretcher varianten voor rug of nek

 • Backstretcher
 • Rolastretcher
 • Giant Rolastretcher
 • Neckstretcher

Kijk anders ook op onze backstretcher overzicht pagina

 

Waarom onstaan de rugklachten en wat doet de Giant rolastretcher hieraan?

Doordat we allemaal te veel zitten en te weinig bewegen, is de beweeglijkheid van de bovenrug bij veel mensen sterk verminderd. Dit wordt weer gecompenseerd met een verkeerde houding, waardoor lage rugklachten en nekklachten kunnen ontstaan. Om soepel te kunnen bewegen moet de borstwervelkolom ongeveer 5 graden kunnen strekken. Als dit niet goed mogelijk is, dan zal het onderste gedeelte van de wervelkolom dit moeten compenseren. Zo ontstaat er in de hele rug een zeer onnatuurlijke situatie, waarbij het onderrug deel van de wervelkolom de beperking van het bovenrug wervelkolom deel compenseert. Dit compenseren gaat niet vanzelf. De lange rugspieren zorgen ervoor dat de hele wervelkolom deze compenserende stand aanneemt. Deze spieren staan vervolgens wel bijna constant onder spanning. Zo komt de hele rug in een situatie terecht, waar de rug vaak niet meer spontaan uit komt. Deze vicieuze cirkel moet doorbroken worden om een structurele verbetering te krijgen. Met de Giant rolastretcher of een van de andere rugproducten zoals de Backstretcher gaat dat beter lukken. Door de ronde vorm van de Giant rolastretcher wordt de bewegingsmogelijkheid van de bovenrug hersteld. De lange rugspieren die langs de wervelkolom lopen, worden door de knobbels gemasseerd, waardoor de wervelkolom weer soepeler wordt.