Backstretcher

 84,95 Incl. BTW

De Backstretcher masseert, rekt en mobiliseert uw rug zodat uw klachten zoals chronische lage rugklachten, rsi en stress kunnen verdwijnen. Door de 30 duimvormige uitsteeksels ontspannen zich de lange rugspieren vooral rondom de borstwervels. Deze borstwervelkolom moet zich minstens 5 graden kunnen strekken.

 

Op voorraad

Backstretcher  84,95 Incl. BTW

Andere Backstretcher varianten voor rug of nek

 • Backstretcher
 • Rolastretcher
 • Giant Rolastretcher
 • Neckstretcher

Kijk anders ook op onze backstretcher overzicht pagina

 

Hoe gebruikt u de Backstretcher?

Het beste is om dagelijks 15 tot 20 minuten op de Backstretcher te gaan liggen. Begin hierbij de eerste dagen langzaam met eerst 2 keer 5 tot 10 minuten. In het begin voelt de stretcher enigszins hard en onwennig aan maar na een paar sessies ontstaat gewenning.

 1. Ga langzaam en zo vloeiend mogelijk op de stretcher liggen. En wel zo dat de wervelkolom recht ligt en in het midden van de stretcher.
 2. Leg een kussentje onder uw hoofd en trek uw knieën op. Adem rustig uit en probeer u zo goed mogelijk te ontspannen. Let erop dat u niet in slaap valt!!
 3. Bij de eerste keren: kom na 5 minuten overeind door zijwaarts van de stretcher te ´rollen´.
 4. Bent u na een paar dagen gewend aan het gebruik van de stretcher, dan kunt u er volledig op gaan liggen. De strekking van uw rug over de bolling van de stretcher wordt dan groter. Dit kunt u dagelijks, 1 of 2 x per dag, 15 tot 20 minuten doen.

 

Voor welke klachten kunt de Backstretcher gebruiken

 • Chronische lage rugklachten,
 • RSI
 • Stress
 • Geschikt voor versterkte kyfose.
 • Ook bij chronische aandoeningen als een hernia, scoliose, Scheuermann en Bechterew, kan het gebruik van de stretcher verlichting bieden. Gebruik de stretcher bij dergelijke ziektebeelden echter uitsluitend in overleg met uw therapeut of arts.
 • Als u aan elkaar gegroeide wervels (zgn. blokwervels) of osteoporose heeft of zwanger bent is het ook verstandig om eerst uw therapeut of arts te raadplegen.

De enige originele Backstretcher sinds 1995 getest en gebruikt door vele therapeuten.

 

Specificaties van de Backstretcher:

 • Materiaal: Beukenhout
 • Voorzien van 30 duimvormige uitsteeksels
 • Garantie: 5 jaar
 • Afmetingen: 60 (L) x 25 (B) x 11 (H) cm

Waarom onstaan de rugklachten en wat doet de backstretcher hieraan?

Doordat we allemaal te veel zitten en te weinig bewegen, is de beweeglijkheid van de bovenrug bij veel mensen sterk verminderd. Dit wordt weer gecompenseerd met een verkeerde houding, waardoor lage rugklachten en nekklachten kunnen ontstaan.    Om soepel te kunnen bewegen moet de borstwervelkolom ongeveer 5 graden kunnen strekken. Als dit niet goed mogelijk is, dan zal het onderste gedeelte van de wervelkolom dit moeten compenseren. Zo ontstaat er in de hele rug een zeer onnatuurlijke situatie, waarbij het onderrug deel van de wervelkolom de beperking van het bovenrug wervelkolom deel compenseert. Dit compenseren gaat niet vanzelf. De lange rugspieren zorgen ervoor dat de hele wervelkolom deze compenserende stand aanneemt. Deze spieren staan vervolgens wel bijna constant onder spanning. Zo komt de hele rug in een situatie terecht, waar de rug vaak niet meer spontaan uit komt. Deze vicieuze cirkel moet doorbroken worden om een structurele verbetering te krijgen. Met de Backstretcher of een van de andere rugproducten zoals de Rolastretcher gaat dat beter lukken. Door de ronde vorm van de backstretcher wordt de bewegingsmogelijkheid van de bovenrug hersteld. De lange rugspieren die langs de wervelkolom lopen, worden door de knobbels gemasseerd, waardoor de wervelkolom weer soepeler wordt.

 

Tractie en mobilisatie

Voor een compleetoverzicht van alle tractie en mobilisatie apparaten van premed kunt u kijken bij de categorie van dezelfde naam.

 

Extra informatie

Video