Polstrainer Magic Ball

 14,00 Incl. BTW

De Magic Ball is een oefenhulpmiddel om de buig-, draai- en strekspieren van de vingerspieren, handspieren, onderarmspieren en bovenarmspieren te trainen.
Door een draaiende beweging met de

Voeg te aan winkelwagen

Polstrainer Magic Ball  14,00 Incl. BTW

Wat is de Magic Ball Polstrainer:

Een Magic Ball is een gyroscoop, waarbij een binnenbal of rotor onafhankelijk om een as draait ten opzichte van de buitenmantel. Eenmaal op gang gebracht, blijft de rotor doordraaien. Door het natuurkundig verschijnsel van de middelpunt vliedende kracht van de rotor geeft deze een belasting af, die bij 16.000 omwentelingen, 85 keer groter is dan het gewicht van de rotor zelf. Omgerekend betekent dat een belasting van 17 kg.

Waar kan u de polstrainer voor gebruiken.

Het uithoudingsvermogen van de spieren wordt getraind, de coördinatie van bewegingen wordt verbeterd en de doorbloeding van de hand- en onderarmspieren, zenuwweefsel, botweefsel en bindweefselstructuren neemt toe.Op deze wijze kunnen diverse ziektebeelden in de hand en arm worden verbeterd.

Waarvoor kan je de magic bal gebruiken?

  • Ziektebeelden die in aanmerking komen voor training met de Magic Ball zijn
  • RSI (Repetative Strain Injuri; muisarm),
  • status na fractuurgenezing of ongeval van hand, pols en arm,
  • krachtverlies bij neurologische ziekten en
  • CTS (carpaaltunnelsyndroom).

Kenmerken van de Magic Ball Polstrainer:

De Magic Ball heeft een anti-slip band om te voorkomen dat de bal gemakkelijk uit de hand glijdt Er is bij premed ook een ruim assortiment oefenmaterialen voor de hand van ballen tot banden en ook voor vingers.