Ventilerende Rechthouder Rug Orliman

 38,07  32,36 Incl. BTW

Een Orliman Ventilerende Rechthouder is een houdingherinneraar wanneer de bovenrug te veel kromming vertoont en waarbij vaak de schouders afhangen.

Ventilerende Rechthouder Rug Orliman  38,07  32,36 Incl. BTW

>> Klik hier << en ga naar het hoofdproduct om andere varianten van dit hoofdproduct te kiezen.

Waarom een rugrechthouder?

Een verkeerde houding ziet er niet alleen minder prettig uit maar het heeft ook schadelijke gevolgen. Door de hangende schouders wordt er druk uitgeoefend op het hart en beletten het de longen om goed te openen bij het inademen. Met behulp van de ventilerende rechthouder kan een betere houding aangenomen en zelfs aangeleerd worden.

Doel van de Orliman Ventilerende Rechthouder

Deze Rugrechthouder van Orliman is een doeltreffend hulpmiddel voor een vergrote kromming van de bovenrug (kyfose) en is gemaakt van elastisch en ventilerend materiaal. Het zorgt voor een constante betere houding van rug en schouders. Daarnaast geeft het steun aan het herstel bij sleutelbeenfracturen en voorkomt het teveel kromming van de borstwervelkolom. De rechthouder zorgt voor druk in de schouderregio waarbij de rug wordt rechtgetrokken. Het is een goede oplossing bij houdingsproblemen zoals een tablet-nek.

Door dagelijks gebruik te maken van een Ventilerende Rechthouder kan ook al op jonge leeftijd verbetering mogelijk zijn. De ventilerende rechthouder is bijzonder doeltreffend voor jongeren met een slechte houding of neiging tot het laten zakken van de schouders. Het is een zeer goede aanvulling op de behandeling van de fysiotherapeut bij deze problematiek.

Op oudere leeftijd kan verergering van de kromming, door gebruik van de rugrechthouder, voorkomen worden. De rechthouder is dan geen hulpmiddel om uw rug te corrigeren, maar juist bedoeld om een goede houding en hoe dit voelt in de hersenen op te slaan. Door herhaald en dagelijks gebruik wordt deze houding in de hersenen opgeslagen. Het advies is dan om de Rechthouder gemiddeld 2 uur per dag, gedurende enkele maanden, te gebruiken.

De belangrijkste klachten voor het gebruik van de rugrechthouder zijn

  • Sleutelbeenfractuur
  • Hangende schouders
  • Ontkalking van het skelet (osteoporose)
  • Ziekte van Scheuermann
  • Ziekte van Bechterew
  • Ouderdom

Waar is de Orliman Ventilerende rug rechthouder van gemaakt?

De rechthouder is gemaakt van elastisch en zeer goed ventilerend materiaal met om de romp elastische wikkelbanden die met een klittenbandsluiting vastgezet kunnen worden. Hij wordt geleverd in beige in diverse . Om de maat te bepalen, moet de omtrek van de borst net onder de armen worden gemeten. Let op: Indien de omvang in beide maten voorkomt dan adviseren wij de grotere maat te selecteren.

Instructievideo van de Orliman Ventilerende Rechthouder:

In de onderstaande video wordt aan de hand van een instructie uitgelegd hoe u de rugrechthouder moet aantrekken en de juiste manier om de rechthouder te dragen.

Extra informatie

Maat

, , ,

Omvang borst

, , ,

Video