Aanbieding!

GenuTrain S Kniebrace Pro

 134,36 191,95 Incl. BTW

-30%

De GenuTrain S Pro is een actieve kniebrace met instelbare, buigbeperkende en strekbeperkende scharnier spalken om het gewricht te beschermen tegen ongewenste bewegingen.

GenuTrain S
GenuTrain S Kniebrace Pro  134,36 191,95 Incl. BTW

Wat zijn de indicaties voor de Genutrain S Pro

Wanneer de stabiliteit van het kniegewricht afneemt, er wel of geen zwelling is, de knie pijnlijk is en volledig strekken en/of buigen van de knie ongewenst is, geeft de kniebrace GenuTrain S Pro de functionaliteit en bescherming terug aan het kniegewricht. Deze Bauerfeind kniebrace wordt gebruikt

  • voor een lichte instabiliteit van de knie;
  • na een meniscus operatie;
  • bij een artrose knie door slijtage van het kniegewricht;
  • en bij een artritis knie door reuma knieën.

De voordelen van de Genutrain S Pro kniebandage

De GenuTrain Pro brace heeft zoals alle menutrain modellen een unieke anatomische pasvorm met een drukpelotte voor optimale bescherming bij beweging van de knie (propriocepsis) en ook extra compressie geeft rondom de knieschijf (extra drukprikkels voor spieractiviteit).
Door het unieke materiaal van de kniebrace wordt het transpiratievocht zeer goed getransporteerd en is het zeer goed luchtdoorlatend. Dit zachte, ademende materiaal maakt het dragen zeer aangenaam. Vooral in de knieholte zal je merken dat deze bauerfeind brace zeer comfortabel zit.
De combinatie van scharnier en spalk van de Genutrain pro kniebrace maakt het mogelijk deze helemaal in te stellen op de gewenste strek- en buighoek van de knie (extensie en flexie)
Deze Bauerfeind Genutrain kniebrace is zeer geschikt om mee te sporten zoals bijv skiën, voetbal, volleybal, tennis en basketbal.

Waar is de Genutrain S Pro brace van gemaakt

Alle Genutrain modellen zijn gemaakt van een compressie gevend materiaal dat zorgt voor druk op het kniegewricht om ook hier vocht te verwijderen. Dit voor Bauerfeind kenmerkende materiaal is gemaakt van polyamide, awiton, pulyurethaan, elastodine en viscose.

Daarnaast beschikken ze over een visco-elastische knieschijf pelotte aan de voorkant die de knieschijf beschermt en extra compressie geeft op eventueel aanwezig vocht rondom de knieschijf. Belangrijk is dat dit ringvormige kussen de knieschijf volledig omsluit.

De Genutrain S Pro brace heeft daarnaast nog 2 instelbare scharnierspalken. Afhankelijk van de instelling van de scharnieren kunnen deze baleinen de buighoek en strekhoek van het been beperken. Deze bewegingsbeperking is bedoeld ter correctie van verkeerde bewegingen en voorkomt bij een gescheurde voorste kruisband, dat u door uw knie zakt.
Strekbeperkingen: Strekken of extensie kan beperkt worden tot de 0° en 20° posities.
Buigbeperkingen: Buigen of flexie kan beperkt worden in de standen 30°, 60° en 90°.
Deze anatomisch voorgevormde scharnieren zijn door hitte ook nog aan te passen met een hetelucht pistool bij temperaturen van 120ºC-140ºC.

Als laatste zijn er ook twee inelastische banden die je op het boven- en onderbeen kan aantrekken waardoor het het kniegewricht nog meer stabiliteit in de beweging wordt gegeven.

 

Extra informatie

Kleur: Geen selectie

, ,

Maat brace: Geen selectie

, , , , ,

Omvang been: Geen selectie

, , , , ,

Video: Geen selectie

Zijde: Geen selectie

,