Aanbieding!

Kniebrace GenuTrain

 50,05 60,95 Incl. BTW

-18%

Bauerfeind Genutrain kniebrace

Bij instabiliteit, zwelling en pijn zorgt de GenuTrain kniebrace voor vermindering van vocht en pijn in het kniegewricht en een betere stabiliteit.

Kniebrace GenuTrain  50,05 60,95 Incl. BTW

De voordelen van de Genutrain kniebandage

De GenuTrain heeft zoals alle genutrain modellen een unieke anatomische pasvorm met een drukpelotte voor optimale bescherming bij beweging van de knie (propriocepsis) en ook extra compressie geeft rondom de knieschijf (extra drukprikkels voor spieractiviteit). Extra prikkels (propriocepsis) worden door de GenuTrain in spieren opgewekt, waardoor de spieren beter gestimuleerd worden tot aanspanning. Wanneer zich vocht en/of bloed (oedeem en/of heamarthros) om de knieschijf of het kniegewricht hebben gevormd, drukt de pelotte en het elastisch materiaal van de GenuTrain het vocht en bloed weg. Door het unieke materiaal van de kniebrace wordt het transpiratievocht zeer goed getransporteerd en is het zeer goed luchtdoorlatend. Dit zachte, ademende materiaal maakt het dragen zeer aangenaam. Vooral in de knieholte zal je merken dat deze bauerfeind brace zeer comfortabel zit.

Waar is de Genutrain van gemaakt

Alle Genutrain modellen zijn gemaakt van een compressief materiaal dat zorgt voor druk op het kniegewricht om ook hier vocht te verwijderen. en anatomisch gevormd naar de knie. De kniebrace heeft een speciale knieholte constructie en anatomisch gevormd naar de knie.
Dit met het Bauerfeind materiaal dat is gemaakt van polyamide, awiton, pulyurethaan, elastodine en viscose. Druk van de GenuTrain geeft stimulerende prikkels (proprioceptieve prikkels) aan omliggende spieren af waardoor een grotere spieractiviteit wordt verkregen.
Daarnaast beschikken ze over een visco-elastische knieschijf pelotte aan de voorkant die de knieschijf beschermt tegen vallen en stoten en extra compressie geeft op eventueel aanwezig vocht rondom de knieschijf. Belangrijk is dat dit ringvormige kussen de knieschijf volledig omsluit. De pelotte zorgt er ook dat de GenuTrain kniebrace goed op zijn plaats gehouden wordt en het vocht (oedeem) verdwijnt.
Ingebouwde aantreklussen (boven de baleinen) maken het aantrekken van de GenuTrain gemakkelijk.
De Genutrain brace heeft daarnaast nog 2 baleinen aan zowel de binnen- als de buitenzijde van de knie. Deze spalken geven steun aan de kniezij banden (lig. collaterale mediale en laterale). Als laatste zijn er ook twee inelastische banden die je op het boven- en onderbeen kan aantrekken waardoor het het kniegewricht nog meer stabiliteit in de beweging wordt gegeven.
Zacht ademend materiaal zorgt voor een goede luchtdoorlating en vochttransport. De GenuTrain is daarmee zeer huidvriendelijk

Wat zijn de indicaties voor de Genutrain brace

Deze Bauerfeind kniebrace wordt gebruikt voor een artrose knie door versleten kniegewricht (gonartrosis), na een meniscus of artroscopische operatie na ongevallen (posttraumatische rupturen van de collaterale banden). een artritis knie door reuma knieën of gewrichtkapselontsteking. gevoel van knieinstabiliteit.

Heeft u last van een slijmbeurs ontsteking in de knie dan kunt u hier meer informatie vinden over de klachten en een geschikte brace.

Welke maten en opties kan ik kopen van de Genutrain kniebrace

In de hieronder getoonde maattabel kan u goed zien welke maten er allemaal zijn. Uiteraard hebben we hiervoor een goede maatbepaling instructie en afbeelding bijgevoegd. De Genutrain is leverbaar in 2 kleuren. U kunt bij Premed kiezen uit de kleuren Beige (Natuur) en Grijs/Blauw (Titaan)

Omtrek 12 cm onder het midden van de knieschijf  Omtrek 14 cm boven het midden van de knieschijf  Maat
25-28 cm 35-38 cm 0
28-31 cm 38-41 cm 1
31-34 cm 41-44 cm 2
34-37 cm 44-47 cm 3
37-40 cm 47-50 cm 4
40-43 cm 50-53 cm 5
43-46 cm 53-56 cm 6
46-49 cm 56-59 cm 7

De beste Kniebraces bij premed

Deze brace is een van onze favorieten en is te vinden bij onze selectie: “Wat is de beste Kniebrace”.

Wat zijn de verschillende Genutrain Braces?

Wilt u nog eens kijken naar de verschillen tussen de Genutrain en de andere Genutrain kniebraces? Kijkt u dan op deze “Bauerfeind Kniebrace: De Genutrain familie” pagina

In deze video vindt u meer uitleg over deGenutrain kniebrace

Extra informatie

Kleur

,

Maat

, , , , , ,

Video