Lafayette goniometer uitschuifbare hoekmeter

 205,95 Incl. BTW

De originele Lafayette Gollehon goniometer heeft uitschuifbare armen van ongeveer 29 tot 71cm en een 4x vergrootglas lens voor het lezen van de dubbele 180 graden schaal. De gonio meter kan hiermee grote en kleine gewrichten meten. 

Lafayette goniometer uitschuifbare hoekmeter  205,95 Incl. BTW

Wat is een Goniometer

De lafayette goniometer meet het bewegingsbereik van allerlei gewrichten in het lichaam. Een andere naam hiervoor is de range of motion. Door een goniometer te gebruiken, kun je het bewegingsbereik van bijvoorbeeld knieën, armen, ellebogen, polsen en vingers meten. De lafayette goniometer is een van de meeste gebruikte hoekmeter bij fysiotherapeuten, revalidatie therapeuten en vele andere medische professionals.

 

De belangrijkste oordelen van de Lafayette goniometer

In tegenstelling tot standaard goniometers waarbij de onderzoeker de hoek moeten inschatten, kan men bij deze de armen in de lengte uitschuiven zodat ze over de bekende anatomische oriëntatiepunten op de gewrichten liggen. Door het viervoudige vergrootglas neemt de betrouwbaarheid van het aflezen sterk toe.

 

Hoe is een Lafayette hoekmeter te gebruiken?

Een goniometer bestaat uit een ronde gradenboog met daaraan twee armen. Met de gonio meter wordt de bewegingsuitslag of bewegingshoek van een gewricht gemeten door de neutrale-0-methode (NNM) te gebruiken. De bewegingsuitslag kan je zowel passief als actief meten. De 0-positie is de neutrale stand of anatomische basispositie van een gewricht. Iedere beweging die het gewricht maakt wordt beschreven door drie getallen, uitgedrukt in de bewegingsgraden die je afleest van de goniometer. Je noteert hierbij de twee eindstanden en de 0-positie van het gewricht. De opbouw van de meting is per gewricht verschillend. Vervolgens moet de bewegingsuitslag van het gewricht worden bepaald. Deze wordt met de goniometer gemeten en met de NNM (neutrale-0-methode) vastgelegd. Hierbij wordt allerlei informatie vastgelegd zoals datum, gewricht, links/rechts, bewegingsrichting van en naar, actief/passief en de gemeten graden.

 

Welke andere goniometers zijn er?

Goniometers bestaan uit een gradenboog met daaraan 2 armen waarmee je de stand en het bereik of de range of motion van de gewrichten kunt meten. Indien je grotere gewrichten zoals de knieën of ellebogen wilt meten, kun je bij deze goniometer de armen uittrekken zodat je meer lengte hebt om deze gewrichten betrouwbaar en nauwkeurig te meten. Dit is echter niet altijd nodig. Voor kleinere gewrichten zoals de polsen of vingers is een een kleinere goniometer ook goed te gebruiken. Kijk hiervoor >>hier<<. Hier vindt u ook goniometers van andere materialen.

 

Specificaties van de Lafayette Goniometer

  • Uitschuifbaar:  van 24 tot 66cm.
  • Vergrootglas:  4x
  • Schaal         :  Dubbele schaal
  • Materiaal     :  Roestvrijstaal – RVS
  • Fabrikantnr  :  01135