Zwelling

Meer informatie over zwelling

Zwelling ontstaan vaak na een verzwikking of verdraaiing van een gewricht. Door de schade die dan wordt gemaakt komt er zwelling vrij in het gewricht. De mate van zwelling is vaak afhankelijk van de ernst van de blessure. Ook kan er zwelling ontstaan door het stoten of een val op een gewricht. Dit geeft dan vaak zwelling van een slijmbeurs. De slijmbeurs is een beschermlaagje als een dun zakje met een laagje vocht. Wanneer de slijmbeurs dan aangedaan is wordt dat laagje vocht veel meer. Ook kan er zwelling ontstaan in het onderbeen, dit noem je dan oedeem. Dit heeft dan te maken met een verminderde doorbloeding, waardoor er vocht wordt vastgehouden in het onderbeen.

Elleboog

Bij zwelling van de elleboog gaat het vaak om een slijmbeursontsteking. Hierbij is de slijmbeurs die de punt van de elleboog beschermt ontstoken. Er is vaak pijn, zwelling en roodheid. Dit kan ontstaan na een val op de elleboog of na langdurig steunen op de elleboog. Premed heeft verschillende producten om de elleboog hierin te ondersteunen en de klachten doen verminderen.

Klik HIER voor de beste producten bij zwelling elleboog.

Enkel

Zwelling van de enkel kan ontstaan na een verstuiking/verzwikking, trauma, overbelasting of na een operatie. Tevens kan er ook zwelling rondom de enkel aanwezig zijn door circulatie problematiek, dit wordt dan oedeem genoemd.


KliK HIER voor de beste producten bij zwelling enkel.

Knie

Zwelling van de knie kan ontstaan na een verstuiking/verzwikking, trauma, overbelasting of na een operatie. Het is afhankelijk van de mate van de blessure hoeveel zwelling er ontstaat. Een gezwollen knie is tevens warm, kan rood zijn en beperkt de mate van beweging.


Klik HIER voor de beste producten bij zwelling knie.

Onderbeen

Zwelling in het onderbeen kan ontstaan na een verstuiking/verzwikking van de enkel, trauma, overbelasting of na een operatie. Tevens kan er ook zwelling rondom de enkel en onderbeen aanwezig zijn door circulatie problematiek, dit wordt dan oedeem genoemd. Dit geeft vaak een glanzend gespannen huid en er blijft een kuiltje aanwezig als je er op hebt gedrukt.

Klik HIER voor de beste producten bij zwelling onderbeen.

Sleutelbeen

Het is ook mogelijk dat er zwelling bij het sleutelbeen kan ontstaan na een fractuur of een luxatie. Een luxatie is het uit de kom schieten van het kopje van het sleutelbeen. Het sleutelbeen zit met bandjes vast aan de schouder, maar door een val erop of op een uitgestrekte arm kunnen deze scheuren.


Klik HIER voor de beste producten bij zwelling sleutelbeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *