Spierscheur Schouder

De schouder wordt gevormd door de bovenarm en de kom van het schouderblad. Ook is er een tweede gewricht, namelijk het AC-gewricht wat wordt gevormd door bovenste deel van het schouderblad en het sleutelbeen. Rond deze gewrichten zitten spieren en pezen. Bij een spierscheur van de schouder is het vaak een cuff ruptuur, dit is een scheur in een van de pezen. Een andere pees die kan scheuren is de bicepspees, dit is de pees van de spierbal. Er kan sprake zijn van een gedeeltelijke (partiële) of een complete scheur. Een scheur ontstaat bij een te krachtige beweging, na een ongeval of bij het uit de kom gaan van de schouder. Ook komt het voor bij slijtage van de pees door het ouder worden. De scheur kan dan spontaan ontstaan. De symptomen zijn pijn, stijfheid, verminderde beweeglijkheid en kracht. Soms is er ook uitstraling in de arm.

 

Welke producten voor de schouder kunt u het beste kiezen?

De beste producten te gebruiken bij een scheur van een spier of pees van de schouder. Bij volledige immobilisatie is de Mitella Ortho Medical te adviseren (05634). Op het moment dat men de arm meer mag belasten, maar nog wel behoorlijk wordt ondersteunt dan is de Medi Shoulder Action (06170) de ideale oplossing. Wanneer de schouder in het dagelijks leven weer gebruikt mag worden, maar wel steun nodig heeft, dan is de Schouderbrace Orliman Therago (06122) de beste brace.

De beste producten voor de schouder op een rijtje

We hebben de zeer goede producten voor de schouder nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *