Spierscheur Achillespees

Wanneer er een spierscheur plaatsvindt in het onderbeen en zit dit onder de bolling van de kuit dan is het vaak de achillespees die is gescheurd. Een gescheurde achillespees of achillespeesruptuur is een geheel of gedeeltelijke scheuring van de achillespees. Meestal voelt het moment van een dergelijke scheuring als een schop of klap tegen de kuit. De scheuring kan gebeuren tijdens belasting van de pees, maar kan ook bij relatief zeer kleine bewegingen plotseling ontstaan. Bij volledige afscheuring is de kuitspier niet meer verbonden met de voet. De behandeling kan operatief of conservatief zijn. In beide gevallen is een brace de ideale ondersteuning voor de pees tijdens het herstel of tijdens de opbouw van het sporten of werkzaamheden.

Welke producten voor de achillespees kunt u het beste kiezen?

Bij een acute achillespeesruptuur dan is de Airwalker Rebound Enkelorthese (05349) het product dat gebruikt moet worden. In een tweede fase dan is de Achillespacebrace Achillo Train (00161) de brace die dan noodzakelijk is. Dit in verband met de compressie en de hakverhoging.

De beste producten voor de achillespees op een rijtje

We hebben de zeer goede producten voor de achillespees nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *