Spataderen

Spataderen

Bij spataderen is er een tekort aan doorbloeding in de benen, doordat de aderen achteruit zijn gegaan in kwaliteit. De aderen kunnen wijder geworden zijn of de kleppen in de aderen functioneren niet meer goed. Hierdoor kan het bloed niet optimaal omhoog gepompt worden naar het hart. Er blijft oedeem over in de onderbenen en er ontstaan spataderen. Deze zijn zichtbaar doordat ze oppervlakkig liggen, opgezet en blauw van kleur zijn. Uiteindelijk krijgen de cellen weefsels te weinig zuurstof. Hierdoor ontstaat vaak pijn, vermoeide benen en spierkrampen. Maar ook rode of paarse vlekken op de huid of koude voeten.
Ook bij zwangerschap zie je spataderen nog wel eens ontstaan. Dit kan komen doordat de hormonen de wanden van de aderen slapper maken of doordat er meer bloed door het lichaam circuleert.

Wat zijn de mogelijke oplossingen bij spataderen?

Wanneer spataderen aanwezig zijn dan zijn steunkousen en compressiekousen de oplossing. Door compressie te geven over de delen in het been worden de aderen geholpen met de afvoer van het bloed. Hiermee blijft er minder oedeem aanwezig in het been en gaan de spataderen minder snel achteruit. Ook de symptomen als pijn, vermoeide benen en spierkrampen worden aanzienlijk minder. Ook bij beginnende spataderen is compressie te adviseren.
Afhankelijk van de locatie van de spataderen en wat de activiteiten zijn is het te overwegen wat het beste product is. Bij activiteiten in het dagelijks leven en als de spataderen alleen rond de enkel zitten dan is de Compressie enkelbrace Ortho Medical (05881) te adviseren. Wanneer de spataderen alleen bij de kuit zitten dan is de Kuitbrace Bio Skin Calf Skin (04400) het beste. Als het gaat om spataderen rond de enkel en er zijn veel activiteiten in het dagelijks leven, zoals bijvoorbeeld wandelen of veel staan dan is de compressiesok van CEP (06164) te adviseren. Bij sporten als hardlopen en dan zeker als de spataderen in het hele onderbeen zit dan is de CEP Run 3.0 Compressiekous (06163) de ideale oplossing.

De beste producten bij spataderen

We hebben de besproken producten die zijn in te zetten bij spataderen nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *