Revalidatie

Meer informatie over revalidatie

Revalidatie is het herstellen na een blessure, operatie of ongeval. Dit kan eigenlijk voor alle botten en gewrichten in het lichaam voorkomen. Tijdens dit herstel is vaak een brace op zijn plaats. Afhankelijk van de ernst en de aard van de blessure is het afhankelijk welke brace de geschikte is. Revalideren kan zijn in een revalidatiecentrum, maar is vaak gewoon bij de fysiotherapeut. Wanneer de orthopedie de patient heeft verwezen, noem je het orthopedische revalidatie Vaak is het dan ook de orthopeed die bepaald welke brace geschikt is.

Duim

Revalidatie van de duim kan zijn na een breuk, peesletsel, overbelasting maar ook gewoon na een blessure. Na een breuk of peesletsel kan het gaan om revalidatie met of zonder operatie. In alle gevallen kan er gebruik gemaakt worden van een brace. Dit kan met een lichte steun tot volledige immobilisatie.

Klik HIER voor de beste producten bij revalidatie duim.

Enkel

Bij de enkel gaat het bij revalidatie vaak over het herstel na een breuk. Dit vaak een Weberfractuur genoemd, uitgedrukt in gradatie A, B of C. Ook komt bij de enkel peesletsel of herstel na een blessure voor. In alle gevallen kan er gebruik gemaakt worden van een brace, van lichte steun tot volledige immobilisatie.

Klik HIER voor de beste producten bij revalidatie enkel.

Nek

Na een ongeval kan revalidatie van de nek nodig zijn. Er kan bijvoorbeeld een breuk van een wervel of whiplash zijn. In dit soort gevallen kan er gebruik gemaakt worden van een brace. Op deze manier kan de nek optimaal tot rust komen.


Klik HIER voor de beste producten bij revalidatie nek.

Knie

De knie kan voor revalidatie in aanmerking komen na een breuk, peesletsel, overbelasting maar ook gewoon na een blessure. Na een breuk of peesletsel kan het gaan om revalidatie met of zonder operatie. In alle gevallen kan er gebruik gemaakt worden van een brace. Dit kan met een lichte steun tot volledige immobilisatie.
Ook de knieschijf kan ernstig geblesseerd raken. Door een trauma kan het zijn dat de knieschijf uit de kom schiet of zelfs in twee of meerdere stukken kan breken. In deze gevallen, zowel met als zonder operatie, kan een brace tijdens de revalidatie hulp bieden.

Klik HIER voor de beste producten bij revalidatie knie.

Pols

Revalidatie van de pols kan zijn na een breuk, peesletsel, overbelasting maar ook gewoon na een blessure. Na een breuk of peesletsel kan het gaan om revalidatie met of zonder operatie. In alle gevallen kan er gebruik gemaakt worden van een brace. Dit kan met een lichte steun tot volledige immobilisatie.


Klik HIER voor de beste producten bij revalidatie pols.

Schouder

Van een revalidatie van de schouder is sprake na een operatie of trauma. Het kan hierbij gaan om een luxatie, het uit de kom schieten van de schouder, peesruptuur of na een breuk. Tijdens of na de revalidatie kan het zeker van pas komen om de schouder te ondersteunen.


Klik HIER voor de beste producten bij revalidatie schouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *