Uw winkelwagen

Reuma

Reuma of reumatoide artritis is een auto-immuunziekte en tast de cellen aan die normaal gesproken zorgen voor het bedekken en smering van gewrichten. Het is een aandoening die in het hele lichaam kan voorkomen, wat betekent dat meerdere gewrichten kunnen worden aangetast. Het slijmvlies rond het gewricht raakt ontstoken, zwelt op en beschadigt het kraakbeen en het bot. Het gezwollen weefsel kan ook de omliggende gewrichtsbanden oprekken waardoor vervormingen en instabiliteit kunnen optreden. De ontsteking kan zich ook verspreiden naar de pezen, de structuren die de spieren met de botten verbinden. Als gevolg hiervan kunnen de pezen scheuren of oprekken.
Voorbeelden van reuma zijn, fibromyalgie, jicht, ziekte van Bechterew. Fibromyalgie is een weke delen reuma of spierreuma. Jicht is een ophoping van urinezuur kristallen in een gewricht. De ziekte van Bechterew is een ontstekingsreuma waarbij met name de rug is aangedaan.
Naast een bezoek aan de reumatoloog die met cortisoneninjecties de klachten doen minderen, heeft Premed ook verschillende producten die goed te gebruiken zijn bij reuma.

Duim

Reuma in de duim komt zeer veel voor. Reuma symptomen in de duim zijn zwelling, pijn en stijfheid. De klachten kunnen zo erg zijn, dat de duim bijna niet kan buigen of strekken, hij kan kraken of er kan een scheefstand ontstaan. Om deze klachten te verminderen en om zelfs een operatie te voorkomen is het gebruik van een brace en producten om met de duim te oefenen aan te raden.

Klik HIER voor de beste braces bij fractuur duim.

Pols

Reuma in de pols is veel voorkomend. Het uit zich vaak aan beide polsen. Ook hier zie je zwelling, pijn en stijfheid. De polsen zijn beperkt in bewegen en geven al pijn bij het gebruik in dagelijks leven en kracht zetten is dan ook bijna niet te doen. Om de pols te ondersteunen in het dagelijks leven is het aan te raden om een brace te gebruiken. Daarnaast is het goed om met de pols te oefenen.


Klik HIER voor de beste braces bij fractuur pols.

Rug

In de rug komt reuma ook veel voor. Dit kan fibromyalgie zijn, maar ook bijvoorbeeld de ziekte van Bechterew. Fibromyalgie is een wekendelenreuma, die klachten geeft in de spieren en geeft pijn, stijfheid en vermoeidheid. De ziekte van Bechterew is een ontstekingsreuma in de gewrichten. Naast de rug kan dit zich ook uiten in de schouders, heupen en knieën.

Klik HIER voor de beste braces bij fractuur onderbeen.

Voet

Reuma in de voet kan zich op meerdere manieren uiten. Er is vaak pijn, zwelling, stijfheid en eventueel een branderig gevoel. Ook kan het zijn er extra botvorming is of scheefgroei. Hierdoor zijn er vaak veel klachten bij staan en lopen en komt het voor dat schoenen teveel gaan knellen. Op deze manier kan er een reumatische voet ontstaan.
Jicht is een reuma vorm die in de voet voorkomt. Hierbij is de urinezuur spiegel te hoog en hoopt zich op in gewrichten. De grote teen is dan het meest voorkomend.

Klik HIER voor de beste braces bij fractuur voet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *