Kneuzing

Meer informatie over kneuzing

Het kneuzen kan ontstaan door een val, verzwikking of klap op een gewricht. Er is dan vaak zwelling, pijn, roodheid en een verhoogde temperatuur. Wat te doen bij een kneuzing? Naast direct met ijs te werken, is het ook goed om direct het gewricht te ondersteunen met een brace. Op deze manier kan het gewricht tot rust komen en kunnen de banden optimaal herstellen. Kneuzingen duren meestal 6 tot 8 weken.

Duim

De duim kneuzing, ook wel verstuiking/verzwikking, ontstaat acuut door een val of een harde klap op de duim. Dit komt met name veel voor bij sporten zoals volleybal, handbal en basketball. De duim kneuzing ontstaat dan vaak doordat een bal die verkeerd op de duim terecht komt. Bij een verstuiking van de duim worden de gewrichtsbandjes van de duim opgerekt.


Klik HIER voor de beste producten bij kneuzing duim.

Enkel

De enkel wordt gevormd door 3 botdelen. Dit zijn scheenbeen, kuitbeen en sprongbeen (bovenste deel van de voet). Rondom het enkelgewricht bevinden zich de enkelbanden. Deze zijn er voor de stabiliteit van de enkel. Bij het kneuzen van de enkel worden deze banden opgerekt of gescheurd. Dit kan voorkomen aan de binnenkant van de enkel, maar in de meeste gevallen zijn het de banden aan de buitenkant. Vaak is er direct zwelling en pijn.


Klik HIER voor de beste producten bij kneuzing enkel.

Pols

Een kneuzing van de pols ontstaat vaak door een val of stomp. Er kunnen bloedvaatjes beschadigd raken en pijn, zwelling en blauwkleuring veroorzaken. De blauwkleuring komt dan door het bloed wat vrijkomt door de beschadiging van de bloedvaatjes. De kneuzing kan zich uiten in de huid, spieren, gewricht of bot.


Klik HIER voor de beste producten bij kneuzing pols.

Rib

Het lichaam van een mens heeft 24 ribben en hebben o.a. de functie de longen te beschermen. Een rib loop aan de achterkant vanaf een wervel naar het borstbeen aan de voorkant van het lichaam. Na een ongeluk, val of stoot tegen de ribbenkast kunnen er 1 of meer ribben kneuzen of breken. Naast pijn bij aanraken en bewegen, zijn er bij kneuzing ribben ook klachten bij het inademen en hoesten.

Klik HIER voor de beste producten bij kneuzing rib.

Vinger

Een gekneusde vinger is vaak het gevolg van een botsing of een trauma van de vinger, zoals vinger tussen de deur of er iets op laten vallen. Ook bij contactsporten als rugby, boksen, hockey en voetbal komt een kneuzing hand veel voor. Een gekneusde vinger heeft vaak zwelling, pijn en een bloeduitstorting.

Klik hier voor de beste producten bij kneuzing vinger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5% korting op je volgende
bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Geen zorgen, wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij. We zullen dan ook nooit je gegevens door verkopen aan derden. Lees hier ons privacybeleid.