Kapsel Bandletsel

Meer informatie over kapsel bandletsel

Letsel aan kapsel of band komt op alle plekken in het lichaam wel voor. Het kapsel is een vlies rondom een gewricht, wat eigenlijk als een jas zit rondom dit gewricht. Het kapsel is er voor om steun/stevigheid te geven en uiterste bewegingen te beperken. Het kapsel kan oprekken of scheuren, maar ook door overbelasting ontsteken. De klachten die zich voordoen zijn pijn, zwelling en verhoogde temperatuur. Vaak ook verminderde buiging en kraken. Het kapsel wordt op sommige plekken verstevigd met de banden. Op het moment dat bij een trauma bewegingen te ver gaan dan kunnen banden oprekken of inscheuren. Er is dan pijn, stijfheid, een instabiel gevoel. Premed heeft een aantal braces die gebruikt kunnen worden om deze klachten van het kapsel en de banden tegemoet te komen.
De meest voorkomende locaties voor kapselband letsel staan hieronder uitgewerkt.

Duim

De skiduim is een overstrekking van het ligamentum collaterale ulnare van het onderste gewricht van de duim (MCP-I-gewricht). Ongeveer 5 tot 10% van alle skiletsels bestaat uit dit letsel en daarmee is het het meest voorkomende armletsel bij skiërs. Bij skiërs wordt het letsel vaak veroorzaakt door een val, waarbij de duim achter de skistok blijft hangen. Maar de skiduim kan ook bij een andere activiteit ontstaan. Zoals bij volleyballer of voetballer, doordat een bal met hoge snelheid tegen een uitgestrekte duim komt. Uiteindelijk leidt uitrekking van het ligament tot een instabiel duimgewricht. Hierdoor kunnen degeneratieve veranderingen aan het gewricht ontstaan, wat tot pijnklachten en functiebeperking kan leiden. Premed heeft verschillende braces die bij dit letsel goed kunnen ondersteunen zowel conservatief als na operatie.


Klik HIER voor de beste braces bij kapsel bandletsel duim.

Enkel

Rondom het enkelgewricht bevinden zich de enkelbanden. Deze zijn er voor de stabiliteit van de enkel. Bij enkelbandletsel kan er sprake zijn van een verrekte of gescheurde enkelband na een verzwikking. Dit kan voorkomen aan de binnenkant van de enkel, maar in de meeste gevallen zijn het de banden aan de buitenkant. Vaak is er direct zwelling en pijn. Premed heeft verschillende producten om de enkel hierin te ondersteunen en het herstel te bespoedigen.


Klik HIER voor de beste braces bij kapsel bandletsel enkel.

Knie

Het kapsel van de knie is een vlies rondom de knie, wat eigenlijk als een jas zit rondom het gewricht. Het kapsel is er voor om steun/stevigheid te geven en uiterste bewegingen te beperken. Het kapsel kan oprekken of scheuren, maar ook door overbelasting ontsteken. Ook kan er door irritatie zich een kapselplooi vormen. De klachten die zich voordoen zijn pijn, zwelling en verhoogde temperatuur. Vaak ook verminderde buiging en kraken of het op slot gaan van de knie. Het kapsel van de knie wordt op sommige plekken verstevigd met de kniebanden. De knie heeft er 2, namelijk de binnenste en buitenste knieband. Deze banden bevinden zich dan ook aan de binnenkant en buitenkant van de knie. De functie is dan ook om de knie steun te geven aan zijdelingse bewegingen. Op het moment dat bij een trauma deze bewegingen te ver gaan kan een knieband oprekken of inscheuren. Er is dan pijn, stijfheid, een instabiel gevoel en vaak juist geen zwelling van de hele knie. Premed heeft een aantal braces die gebruikt kunnen worden om deze klachten van het kapsel en de banden tegemoet te komen.

Klik HIER voor de beste braces bij kapsel bandletsel knie.

Pols

Het kapsel van de pols is een vlies rondom de pols, wat eigenlijk als een jas zit rondom het gewricht. Het kapsel is er voor om steun/stevigheid te geven en uiterste bewegingen te beperken. Het kapsel kan oprekken of scheuren, maar ook door overbelasting ontsteken. De klachten die zich voordoen zijn pijn, zwelling en verhoogde temperatuur. Premed heeft een aantal braces die gebruikt kunnen worden om deze klachten tegemoet te komen.

Klik HIER voor de beste braces bij kapsel bandletsel pols.

Schouder

De schouder wordt gevormd door de bovenarm en de kom van het schouderblad, ook wel schouderdak. Aangezien de schouderkom ondiep is, zit er een extra bindweefsel rand voor meer stabiliteit. Dit noemen ze het labrum. Ook is er een tweede gewricht, namelijk het AC-gewricht wat wordt gevormd door bovenste deel van het schouderblad en het sleutelbeen. Rond deze gewrichten zitten spieren en pezen. Bij een SLAP laesie zit er een scheur in het labrum. Het is vaak het gevolg van een te grote trekkracht van de bicepspees die aan het labrum vast zit. Je hebt een SLAP laesie in verschillende gradaties. De oorzaak zit is hem vaak in overbelasting en dan met name bij bovenhandse sporters. Maar ook na een trauma of spontaan bij veroudering. Premed heeft verschillende producten om de klachten tegemoet te komen.

Klik HIER voor de beste braces bij kapsel bandletsel schouder.

Sleutelbeen

Het sleutelbeen is het botstuk tussen schouderblad en borstbeen. Hiermee is het sleutelbeen de verbinding tussen de arm en de rest van het lichaam. Vaak bij een val met uitgestrekte arm kunnen de bandjes van het sleutelbeen beschadigd raken. Dit kan in verschillende mate. Bij behoorlijke schade kan het kopje van het sleutelbeen als een pianotoets omhoog staan. Premed heeft verschillende braces die tijdens de revalidatie een goede ondersteuning kunnen zijn.

Klik HIER voor de beste braces bij kapsel bandletsel sleutelbeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5% korting op je volgende
bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Geen zorgen, wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij. We zullen dan ook nooit je gegevens door verkopen aan derden. Lees hier ons privacybeleid.