Uw winkelwagen

Fractuur Enkel

De enkel wordt gevormd door 3 botdelen. Dit zijn scheenbeen, kuitbeen en sprongbeen, (bovenste deel van de voet). Een breuk vindt meestal plaats in kuitbeen of scheenbeen. In ernstige gevallen breken beide botten. Naast een breuk worden vaak tegelijkertijd de banden van enkel gescheurd. Hierbij komt het weleens voor dat er een avulsiefractuur ontstaan. Dit is als de band wordt opgerekt, maar dan zo stevig dat er een stukje bot afbreekt op de aanhechting. Dit moet dan operatief worden vastgezet.
In alle gevallen kan het dragen van een brace tijdens de revalidatie een goede ondersteuning zijn of uiteindelijk preventief kunnen helpen bij de opbouw van de werkzaamheden of het sporten.

Welke enkelbraces kunt u het beste kiezen?

Na een een enkelbreuk kan het nodig zijn om niet in het gips te gaan, dan is de Airwalker Rebound Enkelorthese (05349) de oplossing. Na een gips periode en de enkel moet nog wel behoorlijk geïmmobiliseerd worden, dan is Enkelbrace Bauerfeind CaligaLoc (01489) de beste brace. Wanneer de enkel functioneel weer belast en gebruikt mag worden, dan is de Enkelbrace ASO (02638) te adviseren. Deze kan ook goed gebruikt worden bij het opbouwen van sport.

De beste enkelbraces op een rijtje

We hebben de zeer goede enkelbraces nog even onder elkaar gezet zodat u deze ook direct kan zien en benaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *