Bauerfeind Kniebrace: De Genutrain familie

Wat is de kracht van een Bauerfeind kniebrace?

Alle Genutrain kniebraces zijn gemaakt van een compressie gevend materiaal dat zorgt voor druk op het kniegewricht om ook hier vocht te verwijderen. Dit voor Bauerfeind kenmerkende materiaal is gemaakt van polyamide, awiton, pulyurethaan, elastodine en viscose. Dit zachte ademende materiaal zorgt voor een goede luchtdoorlating en een hoog draagcomfort.

Daarnaast beschikken de Genutrain braces over een visco-elastische knieschijf pelotte aan de rondom de knieschijf.

Wat is het verschil tussen de Genutrain kniebraces?

Bij Premed kunt u terecht voor vier verschillende kniebraces van Bauerfeind.

  • Genutrain
  • Genutrain S
  • Genutrain S Pro
  • Genutrain P3
Nieuwe-Genutrain.jpg

 

 

Genutrain Kniebrace

Bauerfeind genutrain kniebrace

00164 Klik hier en ga naar Product

De eerste brace is de Genutrain, dit is de lichtste variant. Deze kniebrace is voorzien van een flexibele balein of spalk, zowel aan de laterale (buitenzijde knie) als mediale zijde (binnenzijde knie).

Genutrain S Kniebrace

bauerfeind-genutrain-s-kniebrace

01331 Klik hier en ga naar Product

Bent u op zoek naar een meer ondersteunende brace? Dan komt u terecht bij de Genutrain S. Deze kniebrace heeft zowel aan de laterale als mediale zijde een scharnierspalk. Door deze scharnierspalk creëer je een meer rigide en meer ondersteunende kniebrace. In combinatie met de klittenbanden aan boven en onderzijde heeft u een stabiele basis rondom uw kniegewricht met extra stabiliteit ten opzichte van de Genutrain.

Genutrain S Pro Kniebrace

bauerfeind genutrain s pro kniebrace

05461 Klik hier en ga naar Product

De volgende brace is de Genutrain S pro. Deze brace is volkomen identiek aan de Genutrain S, alleen heeft de Genutrain S pro een instelbare scharnierspalk. Strekken of extensie kan beperkt worden tot 0° en 20° posities. Buigen of flexie kan beperkt worden in de standen 30°, 60° en 90°. Het is verstandig om deze brace alleen aan te schaffen in overleg met een professional die u kan helpen met de juiste instelling van de brace.

Genutrain P3 Kniebrace

bauerfeind kniebrace genutrain p3

00181 Klik hier en ga naar Product

De laatste brace is het overzicht is de Genutrain P3. Dit is een kniebrace die zicht meer richt op knieschijf problematiek. De GenuTrain P3 werkt pijn verlichtend, stabiliserend en corrigerend op de knieschijf. Een Genutrain P3 heeft drukkussens, die specifieke spieren activeren. Met een extra klittenband om de knieschijf een extra sturing te geven.

 

 

Bij welke klachten is Genutrain P3 geschikt?

Bij een verkeerde positie van de knieschijf (lateralisatie van de patella), (sub)luxatie van de patella) werkt de GenuTrain P3 corrigerend. Ook bij pijnklachten achter de knieschijf (patella femoraal pijnsysndroom, chondropathie patellae, chondromalacie patellae) en pijnklachten aan de onderzijde van de knieschijf (Jumpers knee, apexitis patellae).

Bij welke indicaties kunt u een Genutrain gebruiken?

Deze Bauerfeind kniebrace wordt gebruikt vooral geadviseerd bij lichtere knieklachten zonder zware instabiliteit. Zo is de Genutrain zeer geschikt voor een artrose knie (versleten kniegewricht) (gonartrosis), na een meniscus of artroscopische operatie na ongevallen (posttraumatische rupturen van de collaterale banden). Maar ook bijvoorbeeld een kniegewricht met artritis door reuma knieën of gewrichtkapselontsteking. De kniebandage werkt ook ondersteunend als u een gevoel van knie instabiliteit heeft.

Wanneer gebruikt u een Genutrain S of Genutrain S pro?

De Genutrain S en Genutrain S pro zijn geschikt voor zware knieblessures, waarbij er sprake is van meer instabiliteit waardoor een scharnierspalk noodzakelijk is om de knie voldoende te kunnen ondersteunen. Hierbij is de denken aan de volgende klachten:

  • Beperkte instabiliteit van het kniegewricht
  • Na een meniscus of artroscopische operatie of meniscus schade
  • Zwaardere artrose knie, versleten kniegewricht (gonartrosis)
  • Artritis met meer pijn en instabiliteit door reuma knieën of gewrichtkapselontsteking
  • Bij lichte kruisband instabiliteit (VKB en AKB laesies)
  • Na ongevallen (posttraumatische rupturen van de collaterale banden)

De Genutrain S en de Genutrain S pro hebben dezelfde indicaties, alleen is de toevoeging bij de Genutrain S pro dat er met de scharnierspalken een strek of buigbeperking kan worden ingesteld. Dit is belangrijk om samen met een professional in te stellen.

Heeft u nog vragen over de Genutrain varianten en welke voor u geschikt is?

U kunt altijd contact opnemen met de fysiotherapeuten en productspecialisten van Premed. Dit kan via de email (info@premed.nl) of telefonisch via het telefoonnummer 030-2294399

Wilt u het nog eens bekijken wat de belangrijkste kenmerken zijn van de Genutrain?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5% korting op je volgende
bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Geen zorgen, wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij. We zullen dan ook nooit je gegevens door verkopen aan derden. Lees hier ons privacybeleid.