Ontsteking

Meer informatie over een ontsteking

Een ontsteking is een irritatie, wat ontstaat na een overbelasting en niet door een bacterie. De ontsteking uit zich in pijn, verdikking en vaak roodheid. De ernst van de ontsteking wordt uitgedrukt in graden. Graad 1 is de lichtste vorm, waarbij er pijn is na het sporten. Graad 4 is de zwaarste vorm, waarbij er de gehele dag, ook in het dagelijks leven, pijn bestaat.

Achillespees

 

Een achillespeesontsteking is een pijnlijke ontsteking van de pees, die tussen de grote kuitspier en het hielbeen loopt. Achillespeesontsteking ontstaat meestal bij overmatige belasting van de achillespees bij het sporten. Ook schoenen met te stijve zolen of een te zacht hielstuk kunnen een vergrote spanning op de pees veroorzaken en daarmee achillespeesontsteking in de hand werken of verergeren. Verder kunnen ook een matige doorbloeding, beenlengteverschil, instabiele enkels of een te harde ondergrond een reden voor het ontstaan van een achillespeesontsteking zijn. Typerend bij de blessure is ochtend- of startstijfheid. Vaak in combinatie met zwelling of een verdikking.

Klik HIER voor de beste braces bij achillespeesontsteking.

Elleboog

 

Bij peesontsteking moet gedacht worden aan een overmatig gebruik van de spieren en pezen van de pols die aanhechten aan de elleboog. Deze overbelasting van de pezen die aanhechten aan de binnenste elleboogknobbel noem je een golferselleboog. Bij een overbelasting van de pezen aan de buitenste elleboogknobbel noem je een tenniselleboog. Door een overbelasting kunnen er scheurtjes in de pezen ontstaan, met een ontstekingsreactie tot gevolg.

Klik HIERvoor de beste braces bij elleboog ontsteking.

Knie

Een peesontsteking van de knieschijf, ook wel een springersknie genoemd, is een overbelastingsklacht aan de onderzijde van de knieschijf. Het is dan op de rand van de knieschijf waar de pees verder loopt naar het onderbeen waar de ontsteking en pijn zit. Zoals de naam al aangeeft zijn het veel voorkomende klachten bij sporten waar er gesprongen wordt. Maar ook bij hardlopen en bij fietsen kan het ook ontstaan. Pijn is er vaak tijdens en na het sporten en met name bij activiteiten met gebogen knie.

KlikHIERvoor de beste braces bij ontsteking knie.

Duim

Een overbelasting van de duim is een pijnlijke aandoening van de pezen onderaan de duimbasis. De koker dat om de pezen zit, wat voor bescherming zorgt, raakt ontstoken en belemmert de bewegingsmogelijkheden door zwelling en pijn. Deze ontsteking wordt ook wel Quervain genoemd. de klachten worden veroorzaakt door herhaaldelijke of langdurige bewegingen, zoals hanteren van de muis van de computer, werken in de tuin of breien. Ook komt het opvallend veel voor bij jonge moeders die het kind te voorzichtig/ krampachtig vastpakken.


Klik HIERvoor de beste braces bij ontsteking duim.

Pols

Een pees rond de pols is het verlengstuk van de spier in de onderarm die voor de bewegingen van de pols zorgt. Een pees is altijd minder goed doorbloed dan een spier, waardoor er bij overbelasting makkelijk een ontsteking kan ontstaan. Rond de pols zitten verschillende pezen die overbelast kunnen raken, vaak door herhaalde bewegingen van hand en arm. Dit komt voor bij veel computergebruik, maar ook bij racketsporten en sporters die ballen gooien. Door een overbelasting kunnen er scheurtjes in de pezen ontstaan, met een ontstekingsreactie tot gevolg. Dit geeft pijn, stijfheid en soms ook zwelling en overgevoeligheid.

Klik HIER voor de beste braces bij ontsteking pols.

Voet

Fasciitis plantaris is hielpijn waarbij de de peesplaat onder de voet ontstoken is. Vaak wordt dit verward met hielspoor, maar dit is wanneer er verkalking is in de peesplaat aanhechtend op het bot. Bij fasciitis is het dus in het verloop van de pees. De peesplaat speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van de hele voet en in het bijzonder de voetboog. De oorzaak is een overbelasting, tijdens het lopen, langdurig staan of sporten. Mensen met obesitas lopen ook meer risico op deze blessure. De klachten zijn pijn onder de voet, startpijn en vaak verdikking van de peesplaat.

Klik HIER voor de beste braces bij ontsteking voet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5% korting op je volgende
bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Geen zorgen, wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij. We zullen dan ook nooit je gegevens door verkopen aan derden. Lees hier ons privacybeleid.