Uw winkelwagen

Fractuur

Meer informatie over een fractuur

Een fractuur is een gebroken bot. Dit kan een scheur in het bot zijn, maar ook een verbrijzeling. Bij een verbrijzeling is er een complexiteit aan breuken, dit ontstaat voornamelijk bij een ernstig ongeval. Bij een breuk in het bot is er pijn en vaak een bloeduitstorting en zijn normale bewegingen niet mogelijk. Afhankelijk van de stand van het bot wordt er een behandeling ingezet. Wanneer de stand niet meer is zoals hij was, moet het gezet of geopereerd worden. Bij het zetten van de 2 botdelen, wordt geprobeerd de originele stand te herstellen. Hierna worden de botdelen in het gips gezet, dit gebeurt ook als er alleen een scheur in het bot zit.

Duim

Een gebroken duim kan variëren van een redelijk eenvoudige, nette breuk tot een complexe meervoudige breuk waarbij operatief ingrijpen noodzakelijk is. Omdat een gebroken duim je hele leven kan beïnvloeden, van eten tot het uitoefenen van je beroep, moet je deze blessure altijd serieus nemen.


Klik HIER voor de beste braces bij fractuur duim.

Enkel

De enkel wordt gevormd door 3 botdelen. Dit zijn scheenbeen, kuitbeen en sprongbeen, (bovenste deel van de voet). Een breuk vindt meestal plaats in kuitbeen of scheenbeen. In ernstige gevallen breken beide botten. Naast een breuk worden vaak tegelijkertijd de banden van enkel gescheurd. Hierbij komt het weleens voor dat er een avulsiefractuur ontstaan. Dit is als de band wordt opgerekt, maar dan zo stevig dat er een stukje bot afbreekt op de aanhechting. Dit moet dan operatief worden vastgezet.
In alle gevallen kan het dragen van een brace tijdens de revalidatie een goede ondersteuning zijn of uiteindelijk preventief kunnen helpen bij de opbouw van de werkzaamheden of het sporten.


KlikHIER voor de beste braces bij fractuur enkel.

Onderbeen

Het onderbeen bestaat uit 2 botten, namelijk het scheenbeen (tibia) en het kuitbeen (fibula). Een fractuur kan in 1 van de botten zitten, maar natuurlijk ook in beide. Je hebt 2 type breuken, te weten een conservatieve breuk en een invasieve breuk. Een conservatieve is een breuk die gunstiger is, omdat er niet geopereerd hoeft te worden en dus de gebroken delen nog goed op elkaar zitten. Bij een invasieve breuk staan de botdelen niet goed ten opzichte van elkaar en moet dit recht gezet worden of geopereerd worden. Bij het onderbeen is het ook nog van belang op welke plaats de breuk zit. Vaak geeft een breuk in het midden van het bot minder problemen, dit noemen ze dan een crurisfractuur. De impact van een breuk dicht bij het gewricht, zowel enkel als knie, is vaak vele malen groter. Aan de bovenzijde van het onderbeen is dit een tibiaplateaufractuur. Het grote probleem is dan vaak dat de binnenkant of buitenkant kan inzakken. Hierdoor krijg je dan vaak een scheefstand van de knie. Premed heeft verschillende braces die tijdens de revalidatie een goede ondersteuning kunnen zijn of uiteindelijk preventief kunnen helpen bij de opbouw van de werkzaamheden of het sporten.

Klik HIER voor de beste braces bij fractuur onderbeen.

Pols

De pols is het gewricht dat gevormd wordt door de handwortelbeentjes en de twee botten van de onderarm, spaakbeen en ellepijp. Bij een polsbreuk is er een breuk in spaakbeen, ellepijp of beiden. Wanneer de stand door de breuk veranderd is, moet deze geopereerd worden.
Ook kan het scaphoid gebroken worden, dit is een van de handwortelbeentjes en degene die het meest gebroken wordt in de pols. Het scaphoid bevindt zich aan de duimzijde en breekt vaak bij een val op de uitgestrekte hand met overstrekte pols. Dus bij sporten als skateboarden, skaten, skeeleren, snowboarden of bij contact sport. De genezing is vaak traag, bewegingen van de duim zijn pijnlijk en de bewegingen van de pols zijn beperkt. Zowel tijdens het herstel na de breuk of bij het opbouwen van dagelijkse activiteiten heeft Premed verschillende producten die gebruikt kunnen worden.

Klik HIER voor de beste braces bij fractuur pols.

Sleutelbeen

Het sleutelbeen is het botstuk tussen schouderblad en borstbeen. Hiermee is het sleutelbeen de verbinding tussen de arm en de rest van het lichaam. Het sleutelbeen is een van de meest voorkomende botten wat breekt. Het is vaak een breuk in het midden van het sleutelbeen. De meest voorkomende oorzaak is een val op de uitgestrekte arm. De meeste breuken zijn stabiel en hoeven dan ook niet geopereerd te worden. Premed heeft verschillende producten die tijdens de revalidatie een goede ondersteuning kunnen zijn.
In eerste instantie is er bij een sleutelbeenfractuur een mitella (05634) nodig. In tweede instantie is de Cellacare Clavicula Classic (06067) te adviseren.


Klik HIER voor de beste braces bij fractuur sleutelbeen.

Vinger

Bij een breuk van een vinger, zijn er 1 of meerdere kootjes van de vinger gebroken. Dit kan ontstaan bij een val, vechtpartij of botsing tijdens het sporten. Veel breuken van de vingers kunnen zonder operatie behandeld worden. Dit is afhankelijk waar de breuk zit. Zowel met als zonder operatie heeft Premed producten die gebruikt kunnen worden.

KlikHIER voor de beste braces bij fractuur vinger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *