Aanbieding!

Foot-Up totaal

 45,85 65,50 Incl. BTW

-30%

De originele Össur Foot-Up is een lichte enkelbrace die uitgekiende ondersteuning biedt als u last heeft van een klapvoet of vergelijkbare klachten. Het lopen wordt veel makkelijker met deze enkelbrace. De foot up ondersteunt de voet direct als deze wordt opgetild. De Foot-Up is bovendien eenvoudig aan- en uit te trekken en zo goed als onzichtbaar onder je kleding.

Foot-Up totaal  45,85 65,50 Incl. BTW

Waarom is het fijn om de Foot-Up te gebruiken?

Bij een klapvoet zijn de voetheffers en teenheffers verzwakt. Dit zijn de spieren waarmee u de voorvoet en de tenen kunt bewegen en zonder hulp kunt lopen. Een klapvoet komt bijvoorbeeld voor bij een zenuwbeschadiging, waarbij de voet niet goed of helemaal niet kan worden opgetilt. Door gebruik te maken van deze bandage wordt de voet in de zwaaifase opgetilt. Dit geeft een veel beter looppatroon. Hierdoor neemt de kans op struikelen en vallen af. De Foot-Up is te gebruiken bij een lichte of tijdelijke uitval van de voethefspieren. De FootUp is een alternatief voor een peroneusveer bij een parese van bijvoorbeeld hernia patienten.

Hoe doe je foot up aan?

De Foot-Up totaal bestaat uit twee losse onderdelen, namelijk een gebruikersvriendelijke enkelbandage en een schoentong inlegstuk. 1) De flexibele inlay tussen de veters van de schoen en de schoen-tong plaatsen. 2) De manchet om de enkel aanbrengen en is aan te passen aan de omvang van de enkel. 3) Verbindt de inlay met de manchet door het flexibele bandje vast te klikken met de snelsluiting. 4) De plaats van de inlay tussen de veters bepaalt de mate van ondersteuning. Door de inlay verder in de richting van de voorvoet te plaatsen wordt de voet meer opgetrokken. Als u de footup aan wilt doen bij een schoen zonder veters, kunt u de foot-up enkelbrace uitbreiden met een Footupshoeless bandage. De shoeless foot wrap wordt over de voet aangetrokken en door middel van dezelfde snelkoppeling verbonden met de enkelbandage van de Foot-Up. Deze voetwikkelband draagt u dan dus in de schoen.

Welke maten zijn er voor de foot up te koop?

Er zijn een drietal foot-up maten leverbaar die je bepaald door de enkelomtrek te meten (*)

 • Maat 1: deze is geschikt voor een enkelomtrek van 18 tot 21 cm
 • Maat 2: voor een omtrek van de enkel van 22 tot 26 cm
 • Maat 3: voor een enkelomtrek van 27 tot 33 cm

Materiaal en kenmerken van een FootUp

De enkel-manchet van de foot-up bestaat uit een 3-laagse structuur, die volledig anatomisch aanpasbaar is. Het fijne draagcomfort wordt bereikt door gebruik te maken van zacht elastisch materiaal aan de binnenzijde. De anatomische vorming wordt bereikt door de zachte schuimvoering in de 2e laag. De stabiliteit wordt bereikt door de stevige buitenlaag die met klittenband is vast te zetten. De manchet is daarom lucht en vocht regulerend. De verbinding tussen de manchet en het inlegstuk is gemaakt van een elastieke band. De inlay is gemaakt van stevig kunststof materiaal zodat deze niet snel kapot gaat als de voet wordt opgetrokken. De combinatie van deze gekozen materialen zorgt voor de juiste flexibiliteit en bewegingsvrijheid

Wat zijn de voordelen van deze orginele össur FootUp

 • Verkrijgbaar in zwart en beige
 • Gestroomlijnde vorm
 • Lichtgewicht materiaal
 • Zit comfortabel
 • Gemaakt van ademend materiaal
 • Gepolsterde binnenkand manchet
 • Eenvoudig aan en uit te trekken
 • Aparte inlay verkrijgbaar
 • Ook verkrijgbaar in versie die zonder schoenen te dragen is

Welke kleuren kan ik de foot up bestellen

De foot up is te kopen in de kleuren Zwart en Beige. Kies hierboven voor de juiste kleuroptie.

Welke uitbreiding of accessoires zijn er?

Los verkrijgbaar zijn er nog twee foot up accessoires:

 • De shoeless bandage voor het dragen van de footup in niet geveterde schoenen.
 • Een (extra) kunststof Foot-Up schoentong-inlay omdat u de footup eenvoudig wilt gebruiken met meerdere schoenen of omdat u de inlay een keer wilt vervangen.

Kijk hier naar de engelstalige informatievideo van deFoot-Up totaal van Össur

Extra informatie

Kleur: Geen selectie

,

Meet range: Geen selectie

, ,

Video: Geen selectie