Aanbieding!

Enkelbrace Push Med

 76,20 108,87 Incl. BTW

-30%

Net als bij het intapen van het enkelgewricht is de Push med Enkelbrace gebaseerd op een functionele enkelbescherming.Dat wil zeggen dat de enkel snel gemobiliseerd en belast kan worden na een ongeval.Een Push med Enkelbrace heeft als eigenschap, dat hij naast stabiliteit ook compressie (druk) geeft om vocht en/of bloed rondom het enkelgewricht te laten opnemen in de bloed- en lymfecirculatie.Het draaien van de middenvoet (gewricht van Chopart) naar binnen (supinatie) en naar buiten (pronatie) wordt door de Push med Enkelbrace beperkt, waardoor verzwikkingen naar buiten (eversie) en naar binnen (inversie) worden voorkomen.

Enkelbrace Push Med  76,20 108,87 Incl. BTW

Algemene informatie over de Push med Enkelbrace:

De twee niet rekbare banden van de Push med Enkelbrace worden gekruist aangelegd aan de voorzijde van het bovenste spronggewricht. Zij zorgen ervoor dat belastende bewegingen (schuiflade en kantelbewegingen) tussen scheenbeenbot (tibia) en sprongbot (gapping van de enkelvork) beperkt worden.

Twee elastische drukverbanden worden bij de Push med Enkelbrace rondom het bovenste spronggewricht, de middenvoet en het onderste spronggewricht (heel-lock) gewikkeld als een 8-lus wikkeling.

Comfortzones zijn bij de Push med Enkelbrace aangebracht rondom kwetsbare delen, zoals de wreef en de Achillespees.

Indicaties voor de Push med Enkelbrace zijn: enkelinstabiliteit, status na een enkelverstuiking (in- of eversietrauma), verdraaiing van de middenvoet (rupturen volgens Lauge Hansen),

fractuur van de buitenenkel (Weber A fractuur), verscheuring van de scheenbeen- en kuitbotverbinding (syndesmose ruptuur tibiofibularis), status na een afscheuringfractuur van de basis van het 5e middenvoetsbeentje (avulsiefractuur basis ossis metatarsalis V), afscheuringsfracturen van de enkelknobbels (status na avulsiefracturen van de malleolus lateralis of medialis), bloed in het enkelgewricht (heamarthros; o.a. bij hemofilie patiënten), ontsteking van het bovenste en/of onderste spronggewrichtkapsel of het gewricht van Chopart (artritis), kraakbeenbeschadiging in het onderste spronggewricht (chondropathie art. calcaneotalare met in- en eversieproblemen) en gewrichtkapsel inklemming van het bovenste spronggewricht(impingement pathologie).

Via onderstaande link kunt u meer informatie krijgen over de artrose in de enkel en de daarvoor geschikte enkelbraces.

Artrose in de enkel

Kenmerken van de Push med Enkelbrace:

De binnenbekleding van de Push med Enkelbrace is gemaakt van Sympress, een hoogwaardig en comfortabel materiaal

Om afglijden te voorkomen is de Push med Enkelbrace aan de binnenzijde bekleed met siliconenmateriaal

Aan de buitenzijde van de Push med Enkelbrace bevindt zich een rits

Aan de voorzijde bevinden zich twee stugge fixatiebanden

De Push med Enkelbrace heeft twee elastische banden, die vergelijkbaar zijn met de effecten van een drukverband

Kleur buitenzijde: grijs

Kleur binnenzijde: aubergine

De beste Enkelbraces bij premed

Deze brace is een van onze favorieten en is te vinden bij onze selectie: “Wat is de beste Enkelbrace”.

Instructievideo van de Push med Enkelbrace:

Extra informatie

Dikte enkel: Geen selectie

, , , ,

Maat: Geen selectie

, , , ,

Video: Geen selectie

Zijde: Geen selectie

,