Elleboogbrace Push Sports

 27,50 Incl. BTW

De elleboogbrace van Push Sport biedt de nodige ondersteuning bij een tennisarm of golfarm. Het zorgt voor een betere ontlasting van de aanhechting van de pezen van de onderarm. Dit vermindert pijn en bevordert het herstel. De elleboogbrace dient ter voorkoming van sportblessures of om de elleboog te ondersteunen. De Push Sports elleboogbrace wordt bij een tennisarm/ tenniselleboog aan de buitenzijde van de elleboog gedragen. Bij een golfarm/ golfelleboog is het belangrijk om de brace aan de binnenzijde van de elleboog te dragen.

Op voorraad

Elleboogbrace Push Sports
Elleboogbrace Push Sports  27,50 Incl. BTW

Elleboogbrace Push Sports: Zacht materiaal en stevige sluiting

Deze elleboogbrace push sports bestaat uit zacht materiaal en irriteert de huid niet. De brace is voorzien van een stevige klittenbandsluiting. Door het dragen van de brace ontstaat er druk op bepaalde onderarmspieren. Hiermee wordt de aangedane peesaanhechting aan de elleboog ontlast. Gebruik de elleboogbrace bij fysiotherapeutische behandelingen of in de praktijk. De elleboogbrace push sports is universeel en hiermee geschikt voor de linker- en rechterarm maar ook voor de binnen- en buitenkant van de elleboog. Verkrijgbaar in één maat en hiermee geschikt voor iedereen.

Gebruik bij tennisarm en golfarm

Bij een tennisarm oftewel tenniselleboog is de buitenste elleboogknobbel geïrriteerd. De hand dichtknijpen, de pols naar achteren buigen en de onderarm naar buiten draaien veroorzaakt pijnklachten. De elleboogbrace push sports vermindert deze pijnklachten en ondersteunt bij het uitvoeren van handelingen. Hierbij wordt de brace aan de buitenkant van de arm gedragen, waarbij de doorhaalring niet aan de kant van de elleboogholte zit.

Bij een golfarm is de binnenste elleboogknobbel geïrriteerd. Pijn ontstaan bij het dichtknijpen van de hand, de pols naar voren buigen en de onderarm naar binnen draaien. Ook nu weer ondersteunt de elleboogbrace, gedragen aan de binnenkant. Het is in beide gevallen belangrijk dat de band goed strak wordt aangetrokken waarbij er bij een gebogen arm druk op de spieren voelbaar is. In ontspannen toestand mag de elleboogbrace niet knellen. De elleboogbrace is uiteraard ook geschikt tijdens sport of repeterende handelingen, dit voorkomt overbelasting van de elleboog.

 

De beste Elleboogbraces bij premed

Deze brace is een van onze favorieten en is te vinden bij onze selectie: “Wat is de beste elleboogbrace”.

Extra informatie

Maat