ElleBoogbrace EpiPoint Bauerfeind

 49,00 Incl. BTW

De EpiPoint heeft is een elleboogbandage met een drukindicator. Hij heeft een draaibare pelotte voor links en rechts. Deze bandage legt zeer gemakelijk aan. De druk is individueel aanpasbaar

Voeg te aan winkelwagen

ElleBoogbrace EpiPoint Bauerfeind  49,00 Incl. BTW

Algemene informatie over de EpiPoint:

EpiPoint is in één maat voor rechts en links verkrijgbaar.
Door het gebruik van aangename, huidvriendelijke materialen is het draagcomfort optimaal.
De visco-elastische pelotte realiseert in combinatie met de compressie een optimale frictie van de weke delen, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd.
De EpiPoint kan zowel rechts als links gedragen worden. Dit is mogelijk door de draaibare pelotte. De instelling wordt zichtbaar gemaakt in een venster.
De druk van de bandage kan individueel worden ingesteld door middel van de elastische klittebandsluiting. Een geïntegreerd rood veld geeft aan wanneer de bandage te strak wordt aangetrokken.
De trekkracht van de musculatuur op de aanhechting wordt verminderd. Omvangveranderingen worden via de torsiestaaf naar de pelotte geleid.
EpiPoint is een bandage die een gerichte druk uitoefent op het spier- en peesweefsel van de extensoren van de pols.De elleboogbandage is de ideale brace bij een tenniselleboog (epicondylitis) of een golferselleboog.

Indicaties

Epicondylitis humeri (medialis en lateralis)

Kenmerken

  • EpiPoint ® is een stabiliserende orthese.
  •  De druk kan dynamisch worden aangepast door een rekbare instelband.
  • Een rood vlak op de band verschijnt indien de druk te hoog wordt ingesteld.
  • Een universele maat.
  • De draaibare pelotte maakt het dragen aan linker en rechter onderarm mogelijk .

Werkingsmechanisme

Door de visco-elastische pelotte kan precies op de goede plaats druk op de spieren worden gegeven ter ontlasting van de spieraanhechting.

Verstelbare pelotte

Universele maat (van 22,5 33 cm)