Aanbieding!

Dry needling naalden Agu-Punt 100 stuks triggerpoint behandeling

 8,37 9,30 Incl. BTW

-15%

De handgreep van de Agu-Punt dry needling naalden is dikker en stugger dan bij acupunctuur naalden, waardoor de naald beter hanteerbaar is.
Hoogwaardig chirurgisch staal, in combinatie met een 3-laagse coating en een 3 voudige polijstbehandeling geven de Agu-Punt dry needling naalden een scherpere punt (geschikt voor meervoudig gebruik)en een minder pijnlijke behandeling.

Voeg te aan winkelwagen

Dry needling naalden Agu-Punt 100 stuks triggerpoint behandeling  8,37 9,30 Incl. BTW

 

Algemene informatie over Agu-Punt dry needling naalden:

Met Agu-Punt naalden wordt dry needling toegepast in een myofasciaal triggerpoint (pijnpunt; tenderpoint) van een spier, waardoor de spier ontspant en de pijn verdwijnt.

Dry needling met de Agu-Punt naald heeft ook invloed op referred pain (weerpijn of distributiepijn op een andere plaatsen dan waar zich triggerpoints bevinden).

Dry needling wordt ook wel intramuscular stimulation genoemd (IMS).

Door het inbrengen van een naald in een triggerpoint ontstaat een korte lokale spieraanspanning in de spier (Local Twitch Response), waarna de spier ontspant.

Door de ontspanning van de spier is de regio waar dit wordt toegepast beter toegankelijk geworden voor manipulaties en oefeningen. Hierdoor is dry needling een onderdeel van de totale behandeling.

Doordat de stofwisseling (doorbloeding) van de spier verbetert, verdwijnt ook de pijn.

Na een behandeling met dry needling kan de spier vermoeid en zwaar aanvoelen, wat van korte duur is.

Aandoeningen die succesvol behandeld worden met dry needling zijn: spierklachten (myofasciale pijn; referred pain) hoofdpijn (tension headache), lage rugklachten, status na ongevallen, status na operaties, RSI klachten, CANS (complaints of the arm, neck and/or shoulder; nek-, schouder en armklachten), kaakproblemen (cranio mandibulaire dysfuncties), gewrichtsklachten algemeen (musculoskeletal complaints), bovenbeenklachten (m. adductor longus problemen) en stress situaties.

De Agu-Punt naalden zijn ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde dry needling specialisten als Prof. Orlando Mayoral, dr. Dommerholt en dr. Johnson McEvoy.

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur.

Kenmerken van Agu-Punt dry needling naalden:

Per doos 100 stuks naalden

Koploze naalden

Stugge handgrepen

Chirurgisch roestvrij staal 17-4

Conisch geslepen punt

Drievoudige coating

Drievoudig gepolijst

Inclusief geleidebuis (Tube)

Mogelijkheid tot Electrical Twitch-Obtaining Intramuscular Stimulation (ETOIMS, eToims)

Beschikbare afmetingen:

0.16 x 25 mm

0.25 x 13 mm

0.25 x 25 mm

0.30 x 40 mm

0.32 x 40 mm

0.30 x 50 mm

0.30 x 60 mm

0.25 x 40 mm

0.30 x 75 mm