CureTape water resistant 2,5cm x 5m beige

 12,00 Incl. BTW

CureTape is afgeleid van het Medical Taping Concept en is ontwikkeld voor lymftaping. Deze tape is tevens een geleider van bindweefselvocht. Daarnaast geeft de CureTape een verbeterde spierfunctie en kunnen gewrichten worden ondersteund. De tape moet op de juiste wijze worden aangelegd:. Tape tilt de huid op voor een beter lymfedoorstroming. Er ontstaat een verminderde druk op bloedvaten.

Op voorraad

CureTape water resistant 2,5cm x 5m beige  12,00 Incl. BTW

Algemene informatie over CureTape 2,5 cm:

Lymfe is een helder vocht dat circuleert in en rondom de weefsels van het lichaam. Via lymfevaten en lymfeknopen worden afvalstoffen uit de weefsels weggevoerd. Lymfoedeem ontstaat wanneer de transportcapaciteit voor de afvoer van de lymfe niet toereikend is; dus als er sprake is van mechanische insufficiëntie.

Lymfe Tape is een onderdeel van het Medical Taping Concept dat uitermate geschikt om lymfedrainage te stimuleren. Het wordt aangebracht op het afvoergebied van desbetreffend oedemateus lidmaat.

De speciale tape heeft dezelfde elasticiteit als de huid. Door de tape van proximaal naar distaal aan te leggen en tijdens dit aanleggen het lichaam zodanig te positioneren zodat de tape op rek is, wordt de lymfatische afvoer 24 uur per dag gestimuleerd.

De tape moet worden aangelegd volgens de anatomie van de lymfebanen. De tape tilt de huid een beetje op waardoor het lumen van de lymfangionen wordt geopend. Er ontstaat een vermindering van druk op de bloedvaten. Bovendien wordt de tape een geleider voor bindweefselvocht.

Niet alleen wordt de afvoer van het oedeem versterkt, ook wordt gefibroseerd weefsel aanmerkelijk zachter en met een speciale techniek van tapen is er zelfs op verschrompeld litteken na bestraling een enorme verbetering te bereiken.

Kenmerken van CureTape 2,5 cm:

Breedte: 2,5 cm