CROM inclinometer voor halswervelkolommobiliteit

 772,50 Incl. BTW

Crom inclinometer voor de wervelkolom

De CROM inclinometer is de standaard meter om de mobiliteit van de cervicale wervelkolom te meten. Dit Cervicale Range of Motion instrument geeft snelle en betrouwbare metingen door de combinatie van 2 inclinometers en een kompas-magneetmeter.

CROM inclinometer voor halswervelkolommobiliteit  772,50 Incl. BTW

Hoe werkt een Crom inclinometer

Geconstrueerd met een lichtgewicht frame elimineert de CROM positionerings- en meetfouten van 10º of meer die wel voorkomen bij andere alleenstaande inclinometers. Het geeft betrouwbare, reproduceerbare meetresultaten, die getoetst kunnen worden aan een duidelijk meetprotocol en referentiepunten. Het maakt gebruik van een aantal vaste anatomische punten om de twee inclinometers op nul te zetten. Hierdoor kunnen fouten door een verkeerde positie van het hoofd vermeden worden. Door het frame met banden op het hoofd vast te zetten, kunnen de 2 meters niet verplaatsen. De verhouding tot het hoofd blijft zo de hele meting hetzelfde.

Betrouwbaarheid CROM meter

De CROM inclinometer heeft een zeer hoge intertester en intratester betrouwbaarheid. De snelheid en betrouwbaarheid zijn ook terug te vinden in de manier van positioneren van het instrument.

 

Hoe is een Basis Crom instrument opgebouwd

De CROM is een lichtgewicht frame dat op de neus en oren van de patiënt geplaatst wordt, net als een bril. Omdat de stand van de neus en oren van de patiënt niet verandert, verkrijgt men betrouwbare en reproduceerbare meetresultaten. In het frame zijn de magneetmeter en de inclinometers ingebouwd, zodat de meetresultaten niet van elkaar kunnen afwijken. Er wordt gebruik gemaakt van analoge wijzers in plaats van een bal.
De CROM is gedeeltelijk demontabel en wordt geleverd in een kunstlederen tas die voorzien is van beschermend schuim.

 

Oorsprong Crom methode

De CROM is ontwikkeld voor het bepalen van de ROM (range of motion) van de nek. Het is een product van Performance
Attainment Associates Inc., St. Paul, USA), en ontwikkeld door de University of Minnesota in 1988. De CROM meter is  In het frame zijn de drie meters, één kompasmeter (om de rotatie te meten, dan is ook de magneethouder nodig) en twee inclinometers (flexie-, extensie, en lateroflexie meting) ingebouwd. De metingen vinden plaats op de drie bewegingsassen, frontaal, sagitaal en transversaal. De magneethouder is noodzakelijk bij het meten van de rotatie om zo een soort kunstmatige noordpool te creëren. Bij het meten met de CROM in verschillende bewegingsrichtingen is het niet nodig om het meetinstrument te verplaatsen. Ook zal, doordat er geen contact nodig is met de onderzoeker,
het aantal meetfouten door beïnvloeding verminderen.