Leukotape P Combi Pack, 1 doos (McConnell-tape) (Huidklevende niet rekbare tape)

00218
Klik om de afbeelding te vergroten van Leukotape P Combi Pack, 1 doos (McConnell-tape) (Huidklevende niet rekbare tape)
 € 15,99 (excl.9% BTW)
 € 17,43 (incl.9% BTW)
Prijs incl. BTW: € 17,43
  • Vanaf 10 6,50% korting
  • Vanaf 60 12,00% korting
Stuk
Op voorraad
Volume: 0 cc
Grote, betrouwbare kleefkracht. Advies van arts of fysiotherapeut noodzakelijk!! Bevat Latex. Niet tapen in knieholte!! Tapeset voor patellofemorale pijn. Volgens techniek van Mc Connell.

Omschrijving

Algemene informatie:
Na een nauwkeurige bepaling van de stand van de knieschijf door een arts of fysiotherapeut kan de knie ingetaped worden. Plak twee stroken Fixomull stretch zodanig over de knie, dat de knieschijf volledig bedekt is.
Indien nodig de knie scheren. Meet de gewenste lengte Fixomull stretch vanaf de buitenkant van de knie, beginnend bij de knieholte, over de knieschijf heen, tot de binnenkant van de knie.
Controleer opnieuw of knieschijf recht ligt. Indien knieschijf niet parallel aan dijbeen ligt, is een extra tape ter correctie nodig.
Corrigeer rotatie van de knieschijf. Fixeer de tape in het midden van de knieschijf en draai de knieschijf naar binnen of buiten toe, terwijl de tape in dezelfde richting trekt. En vervolgens vastzet.
Corrigeer het schuiven van de knieschijf door een strook tape van buitenkant knieschijf naar binnenkant knie te plakken. Schuif opnieuw huid naar midden van de knieschijf en bevestig dan de strook tape.
Corrigeer verkeerde stand van de knieschijf door een strook Leukotape P van het midden van de knieschijf naar de knieholte toe te plakken. Schuif huid met de duimen van binnenzijde van de knie naar het midden van knieschijf en bevestig dan de tape.
Bepaal nogmaals de stand van de knieschijf. Corrigeer de verkeerde stand van de knieschijf door een strook Leukotape P van het midden van de knieschijf naar de knieholte toe te plakken.
Voer nu de beweging uit die tevoren pijn deed. Indien de pijn niet noemenswaardig verlicht wordt, moet arts of fysiotherapeut uitsluitsel geven.

Kenmerken:
Leukotape: 3,8 cm x 13,7 m.
Fixomull: 5 cm x 10 m.
Materiaal: 1 rol Fixomull stretch en 1 rol Leukotape P.

Indicaties

  • Dérangement patellaire

Ook verkrijgbaar


Klanten die dit kochten, kochten ook: