Aanbieding!

Bekkenband Serola

 32,40 40,50 Incl. BTW

-20%

De Serola bekkenband is een combinatie van inelastische fixatieband die om het bekken wordt aangebracht en die wordt ondersteund door elastische spanbanden. Hierdoor kan een zeer goede fixatie worden ingesteld bij diverse klachten zoals bekkeninstabiliteit of symfysiolyse (symfysiolysis), tijdens of na de zwangerschap. De Serola band is geschikt bij matige tot forse bekkeninstabiliteit. De Serola S.I. – gordel heeft een gereduceerde dikte en bestaat uit een ademend materiaal.

Bekkenband Serola  32,40 40,50 Incl. BTW

Hoe werkt deze Serola bekkensupport

De Serola SI band functioneert als een externe steunband die de bekkengewrichten (SI-gewrichten) en de schaambeenverbinding (symfyse) extra steun geeft. De werking van deze combinatie is te vergelijken met de werking van de bekkengewrichten die van nature worden gestabiliseerd door non-elastische ligamenten (banden) en elastische spieren. Het is praktisch onmogelijk om de band te strak om te doen. Omdat de band niet meegeeft wordt er een stopmoment gecreëerd waardoor de bekkengewrichten en de schaambeenverbinding bij elkaar houden worden. Door het samendrukken van deze botten wordt de spanning op de gewrichtsbanden en de instabiliteit van de bekken op een natuurlijke wijze verminderd.

Wat is de relatie tussen een bekkenband en de spierfunctie?

Gebruik de band voornamelijk tijdens actieve bezigheden en probeer ook regelmatig te bewegen zonder band om de spieren nog beter in conditie te houden. Er wordt soms gezegd, dat de bekkenband de functie van de spieren overneemt. Echter als je de spieren wegens de pijn niet gebruikt, is dit zeker niet goed. Het dragen van de band gebeurt voornamelijk bij activiteiten waarbij de pijnklachten zonder bekkenband toenemen. Meestal is dit het huishouden, pretparken, de stad, kinderen halen en brengen van school en wandelingen. Het verminderen van pijn aan bekken, rug, bil en schaambeen kan iemand met klachten uit de cirkel halen van het wegens de pijn, niet meer of minder bewegen, nog meer pijn en dan nog minder bewegen. Het is raadzaam om een bekkenband te gebruiken onder begeleiding van een (bekken)fysiotherapeut.

Kan ik testen of de Serola bekkenband voor mij werkt

Een eenvoudige test bewijst de werking van de Serola-band. Zittend op een stoel worden, onder weerstand, om de beurten de knieën naar boven gedrukt zonder de serola-bekkenband. Nadat hierbij pijnklachten ontstaan, wordt dezelfde test uitgevoerd met de Serola-band. Wanneer de pijnklacht(en) in lies en/of SI-gewrichten niet meer of minder aanwezig is/zijn, bewijst zich hier de werking van deze bekkenband.

Welke maten zijn er voor de bekken band van Serola

Maat S: heupwijdte kleiner dan 86 cm Maat M: heupwijdte 86-101 cm Maat L: heupwijdte 100-117 cm Maat XL: heupwijdte: 118-132 cm De maten van de sacro iliacale band kan je hierboven selecteren door of de maat te kiezen of de juiste heupwijdte te selecteren.

Waarvan is de Bekkenband Support Serola gemaakt:

  • De SI band is gemaakt 100% non-elastische katoenen laag en een elastische spanlaag;
  • De Serola bekkenband is voorzien van antislip materiaal die zorgt dat de band tijdens het dragen niet omhoog kruip;
  • De band is voorzien van een klittenbandsluiting
  • de bekkenband is met de hand wasbaar in lauwwarm water met zachte zeep.

Wat zijn de indicaties waarvoor je de Bekkenband kan gebruiken:

  • Bekkensupport bij lage rugklachten
  • Tijdens en na zwangerschap bij pijn bekken en rug
  • Bekkeninstabiliteit
  • Hyper mobiliteit in de SI-gewrichten

Extra informatie

Maat: Geen selectie

, , ,

Omvang bekken: Geen selectie

, , ,