Ademhalingstrainer Lung Volume Exerciser 200 tot 1200 cc/sec per stuk

 12,75 Incl. BTW

Aanmoedigingsapparaat voor diepe inademhaling (inspiratie). Regelbare luchtverplaatsing van 200 – 1200 ml/sec. Werken met de Lung Volume Exerciser is longblaasjestraining. Gelijke weerstand bij ingestelde volumekeuze. Dubbelwandige kamer met zwevende aanmoedigingsbal. Voorzien van een 1-richting klep.

Op voorraad

Ademhalingstrainer Lung Volume Exerciser 200 tot 1200 cc/sec per stuk  12,75 Incl. BTW

Wat is een Lung Volume Exerciser?

De Lung Volume Exerciser is een aanmoedigings-trainingsapparaat, met gelijk blijvende weerstand, bij een constante inademhalingsbeweging. Dit trainingsapparaat is een inademhalingstrainer om de kleinste longblaasjes beter te laten ventileren.

Wanneer gebruik je een Lung Volume Exerciser?

Dit apparaat wordt ingezet na buik- en borstwandoperaties en bij bepaalde longziekten (COPD en astma). Sustained Maximal Inspiration (SMI) is een techniek die wordt gebruikt om collaps (afsluiting) van de kleine luchtwegen (atelectase) te voorkomen.
De SMI-techniek bestaat vnl. uit een langzame, diepe inademing gedurende een paar seconden om de longen volledig te laten ontplooien. Door de expansie v.d. long te vergroten en stevig te hoesten, vermindert de ophoping van ongewenste secretie in de longen.
De Lung Volume Exerciser verbeterd de gaswisseling (ventilatie per fusie ratio) tussen binnen- en buitenwereld. Betere afgifte van CO2 en opname van O2. Incentivespirometrie voor bronchiaal toilet. Inademingsvolume = flowinstelling x seconden.

Hoe is de Long Volume Exerciser in te stellen?

Een instelbare volumewijzer (van 200 tot 1200 cc/sec) zorgt voor de weerstand per seconde en de hoeveelheid in te ademen lucht in kubieke centimeters (of ml=milliliters).
Als voorbeeld mogen gelden dat bij instelling van 200 cc/sec u de inhalatie van lucht met een grotere weerstand langer kunt volhouden. Bij een keuze van 1200 cc/sec is de weerstand laag en is de inhalatie sneller uitgevoerd.

Hoe gebruik je een Long Volume Exerciser?

De Lung Volume Exerciser is voorzien van een klep, waardoor je wel kunt inhaleren, maar niet kunt uitademen in het apparaat. In beide situaties moet de aanmoedigingsbal zo hoog mogelijk worden opgezogen.
Voer de inademingsoefeningen niet te snel uit. Herhaal de SMI met een pauze van tenminste 1 minuut tussen de oefeningen. Hierdoor vermindert het risico van hyperventilatie. Naarmate de conditie verbetert verhoogt u de flow naar een hoger nummer.
De Long volume exerciser is geschikt voor 1 patiënt gebruiker.