Serola Bekkenband (Bekkenbandage voor bekkeninstabiliteit of symfysiolyse)

06038
Klik om de afbeelding te vergroten van Serola Bekkenband (Bekkenbandage voor bekkeninstabiliteit of symfysiolyse)
Volume: 0 cc
Een niet elastische fixatieband met elastische spanbanden geeft een goede bekkenfixatie bij bekkeninstabiliteit of symfysiolyse (symfysiolysis), tijdens of na de zwangerschap. De Serola S.I. – gordel heeft een gereduceerde dikte en bestaat uit een ademend materiaal

Omtrek van de bekkenrand:
Maat:

Omschrijving

Algemene informatie over de Serola Bekkenband:


De niet elastische fixatieband die om het bekken wordt aangebracht wordt extra ondersteund met elastische spanbanden, waardoor een nog betere fixatie ontstaat.
De Serola SI band functioneert als een externe steunband (ligament) die de bekkengewrichten (SI-gewrichten) en de schaambeenverbinding (symfyse) extra steun geeft. Het is praktisch onmogelijk om de band te strak om te doen. Omdat de band niet meegeeft wordt er een stopmoment gecreëerd waardoor de bekkengewrichten en de schaambeenverbinding bij elkaar houden worden.
Een eenvoudige test bewijst de werking van de Serola-band. Zittend op een stoel worden, onder weerstand, om de beurten de knieën naar boven gedrukt zonder de sacro iliacale band. Nadat hierbij pijnklachten ontstaan, wordt dezelfde test uitgevoerd met de Serola-band. Wanneer de pijnklacht(en) in lies en/of SI-gewrichten niet meer of minder aanwezig is/zijn, bewijst zich hier de werking van deze bekkenband.
De Serola bekkenband kruipt tijdens het dragen niet omhoog, omdat de band is voorzien van antislip materiaal die dit euvel voorkomt.

Kenmerken van de Serola Bekkenband:


Samenstelling van de SI-band is 100% katoen met een klittenbandsluiting.
Geschikt bij matige tot forse bekkeninstabiliteit
Wasbaar met de hand in lauwwarm water met zachte zeep.

Indicaties

  • Bekken pathologie
  • Bekkeninstabiliteit
  • Graviditeit
  • Hypermobiel SI gewricht
  • Partuspijn
  • Post-partuspijn